ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“İşsizlik sorununu çözemedik”

“İşsizlik sorununu çözemedik”
YAYINLAMA: 12 Şubat 2024 / 16.41
GÜNCELLEME: 12 Şubat 2024 / 16.50

Ak Parti Milletvekili Fatma Şahin, “Artık devlet babalıktan çıkmıştır devlet, iş kapısı olarak görülmemeli” dedi.

İSO’nun 500 büyük sanayi kuruluşu anketine giren sanayicilere ödül verilmesi için düzenlenen ödül töreninde konuşan AKP Milletvekili Fatma Şahin, işsizliğin çözülemeyen bir sorun olduğunu, bu sorunun çözülebilmesi için sanayicilerin lehine iyileştirmeler yapılacağını söyledi.

Parayla para kazanma dönemi bitmeli

Ödül alan sanayicileri kutlayan ve bu yıl ilk yüzdeki 9 firmanın, 90’a çıkmasını istediğini belirten Şahin, “Artık hepimiz biliyoruz ki parayla para kazanma dönemi bitmiştir. Ne kadar üretim yapabilirsek, ne kadar kaliteli üretimi ucuza mal edebilirsek, bu şehirde, bu ülkede ve bu dünyada çok daha fazla rekabetçi ruhu yakalamışız demektir. 20 aydan beri AK Parti hükümeti olarak bu bilincin içerisinde hareket ediyoruz” dedi.

Üretmekten başka çare yok

“En ucuz malı en kaliteli yaptığınız sürece ayakta kalırsınız” diyen Şahin, “Gaziantep’te de bu ruhu yakalamış olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kaliteli malı ucuza elde etmenin yolunu yöntemini Gaziantepli hemşerilerim biliyor ki bu ödüllere layık görüldü. Ödül alan veya almayan bütün sanayicilerimizi de yürekten destekliyoruz. Çünkü bu ülkenin üretmekten başka çaresi yok” diye konuştu.

İşsizliği önlemenin yolu üretimden geçer

Ülkenin en önemli sorunlarından biri olan işsizliğe halen çözüm getiremediklerini, işsizliğe çözüm için sanayicinin durumunu düzenleyen uygulamaların gerçekleştirileceğini söyleyen Şahin, sanayicilere hitaben şöyle konuştu: “İşsizliği çözmenin en önemli yolu da sizleri rahatlatmaktan geçiyor. Üretimi artıramadığınız sürece işsizliği önlememiz mümkün değil. Artık devlet babalıktan çıkmıştır. Biz özel sektörün önünü açmadığımız, özel sektördeki maliyetleri aşağıya çekmediğimiz, pazar payını artırmadığımız sürece işsizliği de önlememiz mümkün değildir. O yüzden Ekim’de parlamento açıldığında yine sanayiyi direkt ilgilendiren yasal boyutta yapılması gereken acil önlemler hızla yasalaşacaktır.”

İşsizlik artıyor, iç talep daralıyor

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer’de işsizlik artarken iç talebin daraldığını bu konuda acil tedbirler alınması gerektiğine dikkat çekerken, “Türkiye’nin makro ekonomik rakamlarını ve geldiği noktayı küçümseyemeyiz. Atılan başarılı adımları ve elde edilen sonuçları alkışlıyoruz. Ancak ortaya çıkan rakamların insanımız yaşam kalitesine etkisini ve üretime olan yansımalarını tartışmalıyız. Hâlâ çözemediğimiz işsizlik ve iç talebin artırılması yönünde tedbirler almalıyız” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *