ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“İstanbul’a gelecek tüm insanlar mozaikleri görecek”

“İstanbul’a gelecek tüm insanlar mozaikleri görecek”
YAYINLAMA: 30 Temmuz 2023 / 16.38
GÜNCELLEME: 30 Temmuz 2023 / 16.42
Seçim çalışmaları nedeniyle cumartesi ve Pazar gününü Gaziantep’te geçiren Gaziantep Milletvekili Devlet bakanı Kürşad Tüzmen, Zeugma mozaiklerinin İstanbul’a götürülmesinde hiçbir sakınca olmadığını vurgularken, “Olayların arkasında art niyet aramak gereksiz” diye konuştu.

İstanbul’a gelen tüm insanlar Zeugma mozaiklerini görecek

Son zamanlarda Zeugma mozaiklerinin İstanbul’da sergilenmesi konusunda ortaya atılan spekülasyonların yersiz olduğuna dikkat çeken Tüzmen, konuyla ilgili soruları yanıtlarken şöyle konuştu: “Bu mozaikler Gaziantep için çok önemli ve şehrimize her alanda katkı sağlayacağından eminim. Gaziantep'in tanıtımına yardımcı olacaktır. İstanbul'a gelecek tüm insanlar Zeugma mozaiklerini görecek ve Gaziantep’in tanıtımı yapılacak. Mozaiklerin İstanbul’a gitmesinde hiçbir sakınca yok, art niyet aramak gereksiz”

28 mart'ta temizlik yapmaya geliyoruz

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen seçim çalışmaları için geldiği Gaziantep’te cumartesi günü AK Parti il binasında verilen yemekten sonra esnafı ziyaret etti. Tüzmen, “28 Mart’ta temizlik yapacağız” diye konuştu. Gaziantep'te seçim canlılığı yaşandığını diğer illerde böyle bir atmosferin bulunmadığını kaydeden Tüzmen, “Gaziantep’te seçim atmosferi var. Diğer şehirlerde böyle bir atmosfer yok. Burada tüm partilerin adaylarının şansı var. Ama biz bu yerel seçimlerde kazanmak için çalışıyoruz. 28 martta temizlik için geliyoruz” dedi.

Üç belediyeyi de kazanmalıyız

Bakan Tüzmen daha sonra AKP Gaziantep milletvekilleri ve belediye başkan adayları ile esnafı ziyaret etti. Bakanın aday adayları ile kent merkezindeki ziyaretleri sırasında trafik aksadı. Atatürk Anıtı önünde bir açıklama yapan Tüzmen, “Biz size üç tane isim saydık. Ak iller için sizden oy istiyoruz. 29 Mart sabahı bu şehirde temizlik yapılmış olacaktır. Bunun için üç belediyede kazanmalıyız” dedi.

Burada yemekler hem güzel hem bedava

Topluluğun “Celal Doğan gidecek, Asım gelecek” “Ak eller, Ak iller” Diyerek sloganlar atması üzerine polis topluluğa müdahale etti. Tümenin çarşıya gelmesiyle yollar tamamen kapandı. Mütercim Asım ve Adliye arkasından insanlar bile geçemedi. Bir restoranda kendisine lahmacun ikram edilen Tüzmen, “Gaziantep’in yemekleri çok güzel. Buraya sık sık gelmek lazım. Hem güzel, hem bedava” dedi.

“Değişimin önünde kimse duramaz”

Tüzmen gezisi sırasında “Halkın süpürgesini hazırlayıp 28 martı beklediğine” tanık olduğunu ifade ederek, “Halkımız bu seçimlerde eskileri silecek, süpürecek. Bu değişimin önünde kimse duramaz" dedi.

28 Mart’taki seçimlere ilişkin Türkiye’nin hemen her yerinde AK Parti’nin belediye başkan adaylarının açık ara önde olduklarını ifade eden Tüzmen, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Asıl seçim Gaziantep’te olacak. Burada seçim çok zorlu geçecek ve biz zoru başarmayı severiz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin çok büyük bir borç yükünün altında olmasına karşın Gaziantep’in eksikleri fazla. Evet bir tarafı modern şehir ama bir tarafı da benim Orta Doğu ülkelerinde tanık olduğum kentleri andırıyor. Gaziantep'i gerçekten 21. yüzyıla yakışır bir kent yapmalıyız, bunu biz yapabiliriz”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *