ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İşten çıkarılan işçiler öfkeli

İşten çıkarılan işçiler öfkeli
YAYINLAMA: 22 Aralık 2021 / 14.46
GÜNCELLEME: 22 Aralık 2021 / 14.46
Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Ayteks ve Koza tekstil fabrikalarının kapanması ile işsiz kalan 400 işçi, bağlı oldukları sendikayı adeta mesken tutuyor.

Teksif Sendikası yetkilileri, işçilerin biriken alacaklarının halen ödenmediğini belirterek, işverenin duyarsızlığı karşısında son çare olarak yargıya başvuracaklarını açıkladı. Bu arada bazı işçiler, sendikaya yetkilerini eleştirerek, sorunu ilgilenmeyip kendilerini oynadıklarını iddia etti.

İşten çıkarılan işçiler ümitsiz bekliyor

Teksif Sendikası Şubesi Başkanı Ali Seyvan, 29 Mart işveren tarafından Ayteks ve Koza tekstil fabrikalarının faaliyetine son verilen fabrikalardan kapı dışarı edilen 400 işçinin halen biriken alacaklarının ödenmediğini açıkladı. İşçilerin biriken alacaklarının ödenmesi için girişimlerin devam ettiğini, ancak işveren kesiminin gösterilen iyi niyete duyarsız kaldığını belirten Seyvan, “İşçiler uzun süredir maaşlarını alamıyordu. Şimdi birden bire işten çıkarılınca tamamen mutsuz oldular. Eve ekmek götürecek parası yok. Ev kiralarını, ailelerinin ihtiyacını karşılayamaz durumdalar. İşsizliğin hat safhada olduğu sırada işten çıkarma, çalışanları zor durumda bıraktı” diye konuştu. Seyvan, “Şu an için iki fabrika Ayteks ve Koza tekstilde belirsizlik devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bir gelişme olmazsa adli yollardan hakkımızı arayacağız. İki fabrikada da İşletme olmadığı için geri dönüş yok. İşçilerin paraları ödenmedi. İşçi mağdur durumda” dedi.

Maaşlar düzenli ödenmedi

Öte yandan sendikayı adeta mesken edinen işçilerden Levent Çoban, Koza tekstil de sekiz yıl çalıştığını belirterek, “Koza tekstil de 8- 9 yıldan beri çalışıyorduk. 29 Mart işimize son verildi ve kapı dışarı edildik. Çoğumuz sigortasız çalıştırdı. 1994 yılından beri paralarımızı kesiyorlar. 8 yıldan beri kesilen tasarruflar bile ödenmedi. Maaşımızı düzenli ödemediler. Paramız gecikiyor. Üç aylığımız içerde. 2002 yılının ekim, kasım, aralık ikramiyeleri, 2003 yılından ise Ocak, şubat, mart ayları da içeride duruyor. Maaşlarımız ve ikramiyelerimizle birlikte her bir işçinin 1,5 milyar TL civarında alacağı var” şeklinde konuştu.

İşçiler sendikaya tepki gösterdi

Levent Çoban isimli işçi, su ve telefon faturalarını ödeyemediğini, bu nedenle faiz çalıştığını belirterek, “Şubatta, tüm arkadaşlarımıza 100 milyon, kimimize de 150 milyon TL para verdiler. Altı aydan beri aldığımız sadece bu. Bu parayla nasıl geçiniriz” dedi.

Kapı dışarı konulan Koza tekstil işçileri, çaresizce bekliyor. Sendika binasında yoğun bir kalabalık oluşturan işçiler, sorunlarına bir an önce çözüm getirilmesini istedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *