ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İstiklal, Beydilli, Cumhuriyet ve Düztepe de seçim yapıldı

İstiklal, Beydilli, Cumhuriyet ve Düztepe de seçim yapıldı
YAYINLAMA: 11 Mart 2022 / 14.17
GÜNCELLEME: 11 Mart 2022 / 14.17
CHP’de kıran kırana delege tespiti yapılırken, bazı mahallelerde ilçe teşkilatları parti görevlilerinin önceden hazırlayıp üyelerin onayına sunduğu delege listeleri tartışmalara ve tepkilere yol açtı.

Tepkilerin yoğun olduğu bazı mahallelerde ise delegelik için üyeler arasında seçim yapıldı. Bu arada bazı eski milletvekili adayları, parti başkanlığı yapanlar ile yönetim kurulu üyelerinden bazılarının delege yazılmaması tartışmalara yol açtı.

Delege tespitleri gerginlik yarattı

Yerel seçim hazırlıklarını başlatan CHP’de delege tespitleri gergin tamamlandı. Bazı ilçelerde ilçe üretimlerinin hazırladığı delege listeleri mahallelerde üyelerin onayına sunularak kabul edilirken, bazı mahallerde bu duruma tepki gösterildi. Zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı delege tespitleri sırasında gerginlik ön seçime gidilerek çözümlendi. Buna göre Şahinbey’de İstiklal, Beydilli, Cumhuriyet’e Düztepe mahallelerinde önceden belirlenen ön seçim delegeleri kabul edilmeyerek, üyeler arasında yapılan seçimle yeniden delege tespitine gidildi. Bu mahallelerde ilçe yönetimlerinin belirlediği delege listeleri yenilgiye uğrarken, bunlardan yine bazılarında sonradan taraflar arasında uzlaşma sağlandığı öğrenildi.

Aynı aileden 3-4 kişi delege yazıldı

Bu arada bazı mahallelerde bir aileden üç-dört kişinin delege yazıldı ileri sürülürken partililer, “Yapılan çok yanlış. Eğer böyle dar anlayışla seçime gidilirse partiye büyük zarar verirler. Herkes kendi ailesine delege yazdırırsa yarın bu parti başka seçimlerden nasıl olacak? O zaman az olsun benim olsun mantığı ile parti yine yerinde sayıp duracak. Bu doğru değil. Tasvip etmiyoruz. Biz partimizin yerel seçimlere güçlenerek girmesini istiyoruz. Bu konuda aldığımız duyumlar bizi çok üzdü. Partimizi küçültmeye kimsenin hakkı yok” diye konuştu.

Şahinbey’de müdahale

oldu, Şehitkamil’de olmadı

İsminin açıklanmasını istemeyen CHP’li Şahinbey ilçesinde delege tespitlerinin yapıldığı sırada ilçe yönetiminin baskılarının olduğunu, bu nedenle bazı mahallelerde seçimle delege tespitine gidildiğini ifade etti. Bazı yöneticilerin kendilerine asker delegesi yazdırdığını iddia eden partili, “Aslında yapılanlar çok yanlış. Bu yanlışa bazı mahallelerde izin verilmedi, bazılarında ise olduğu gibi kabul edilerek sessiz kalındı. Özellikle belediyenin baskısı delege tespitinde çok fazla oldu. Yarın Şahinbey’de özgür şekilde delege tespiti yapılamadı. Ancak Şehitkamil’de insanlar tamamen özgür iradesiyle delege tespitini yaptı. Ama ben her şeye rağmen seçim sırasında delegelerin hür iradesiyle hareket edeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

İtirazlar yarın başlıyor

Öte yandan delege tespitleri için partilerin ilçe başkanlarına yapacakları itiraz süresinin 5-6 Temmuz tarihleri arasında olduğu, itirazların sonuçlandırılmasının ise 10-11 Temmuz olduğu vurgulandı. İlçelerin vereceği kararlar için il başkanlığına yapılacak itirazların ise 11-12 tarihleri arasında olacağı kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *