ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İstiyorsunuz ki köpeği ısıralım

İstiyorsunuz ki köpeği ısıralım
YAYINLAMA: 31 Mart 2022 / 13.57
GÜNCELLEME: 31 Mart 2022 / 13.57
Tüzmen, gazetecileri eleştirdi

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, kriz var demediğini tekrarlayarak, “Benim söylediğim biraz Papa’nın ziyareti gibi oldu” dedi.

Kürşad Tüzmen, bazı günlük gazeteciler de çıkan açıklamalarına ilişkin haberleri okudu.

Tüzmen, basın mensuplarının söz konusu haberleri nasıl değerlendirdiğini ilişkin soru üzerine, medyadaki kişilerin her zaman ellerinden geldiği kadar görevlerini doğru yapmadığını inandığını ifade ederek, “Biz de görevimizi yapıyoruz” dedi.

Tüzmen, bir basın mensubunun “Kriz var dediniz mi” sorusu üzerine, “Yok, demedim. Beni tanıyanlar bilirler. Ben bugüne kadar hep sözlerimin arkasında oldum. Söylediklerim hep doğru oldu ama her doğruyu da sizlerle paylaşmadım. Oda benim sorumluluğumda. Dolayısıyla sizlerle paylaştığım doğruları da sizler bazen doğru yansıtmıyorsunuz, bazen de haber özelliğini ağır bulmak için değiştirerek yazıyorsunuz. Ama ben bugüne kadar sizlerle olan ilişkimden memnunum. Orada bir sıkıntım yok” dedi.

Söylediğim, biraz Papa’nın ziyareti gibi oldu

Bir gazetecinin, “Gazeteleri okurken bunlar çok üçkağıtçı dediniz” şeklindeki sözü üzerine Tüzmen, “Yani söyledim. İçten gelen samimi bir laf. Bunu söylüyorum, çünkü istiyorsunuz ki bir köpeği alıp ısıralım. Benim söylediğim, biraz Papa’nın ziyareti gibi oldu geçen hafta” dedi.

Tüzmen, toplantının açılışında yaptığı konuşmanın ardından soruları yanıtlarken de, kongrede Türk firmalarının yabancı firmalarla tanışma imkanı bulduğunu ve bu fırsatın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Hepsini bir potansiyel alıcı olarak görüyoruz” diye konuştu.

Tüzmen, kurun bir sorun olduğunu ve bunu tekrar etmeye gerek bulunmadığını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şu anda ihracatçının girdi maliyetleri yüksek olduğu için kur, bir dezavantaj. Çünkü ihracat ve dünya fiyatından enerji, su, finansman temin edemiyor. Sıkıntımız burada. Bunlar dünya fiyatından elde edilmiş olsa, düşük bir enflasyon ortamında Türk ihracatçısının hiçbir sıkıntısı kalmaz. Devlet olarak bizim de o kadar çaba sarf etmemize gerek kalmaz.”

Kur, önümüzdeki günlerde dengelenecektir

Kurun kendi içinde dengeleneceğine inancını koruduğunu belirten Devlet Bakanı Tüzmen, “Bu önümüzdeki günlerde dengelenecektir. O zaman ihracatçının sıkıntısı biraz olsun azalacaktır. Kur iki sene önceki kur değerinde ise bunun normal olduğunu kimse söyleyemez, baskılı”  ifadesini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *