ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İsviçre-Gaziantep dostluğu Cumhuriyet öncesine dayanır

İsviçre-Gaziantep dostluğu Cumhuriyet öncesine dayanır
YAYINLAMA: 23 Temmuz 2023 / 14.34
GÜNCELLEME: 23 Temmuz 2023 / 14.47
İsviçre Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Max Schweizer, Türkiye ile İsviçre arasındaki ilişkilerin çok eskilere dayandığını belirtirken, “Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin geçmişi Cumhuriyet’in de öncesine uzanıyor” dedi.

Schweizer, GTO ve GSO’yu ziyaret etti

Gaziantep’e gelen Schweizer, GTO ve GSO’yu ziyaret etti. GTO Başkanı Mehmet Aslan ve GSO Başkanı Nejat Koçer’le görüşen Schweizer, İsviçre ve Gaziantep arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi  konusunda görüş alış verişinde bulunmak için geldiğini söyledi.

GTO Başkanı Mehmet Aslan da İsviçre’nin Türkiye’nin ekonomik ve dostane ilişkilerin geliştirilmesi konusunda üzerinde önemle durduğu bir ülke olduğunu belirtti.

İki yıldan bu yana İsviçre Gaziantep ilişkileri hızlandı

Aslan, Gaziantep ile İsviçre arasındaki ekonomik ilişkilerin 2 yıldan bu yana hızla geliştiğini vurgulayarak, Schweizer’e Gaziantep ekonomisine ilişkin bilgiler verdi. GSO Başkanı Nejat Koçer ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gaziantep'e İsviçre arasında sağlıklı ve samimi ilişkiler kurulması konusunda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *