ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İtalya, Gaziantep'e büyük jest yaptı

İtalya, Gaziantep'e büyük jest yaptı
YAYINLAMA: 06 Temmuz 2024 / 11.39
GÜNCELLEME: 06 Temmuz 2024 / 11.39

Konukoğlu, Sabah'ın İtalyanca-Türkçe ekinin çok anlamlı olduğunu söyledi

İtalyan iş adamlarının Gaziantep'e ziyaretini anlamlı ve önemli bulduklarını belirten GSO Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, "Türkiye şu anda Avrupa Birliği'ne yaklaşmışken İtalyanların Gaziantep'e gelmesi tabi büyük bir jest. İtalya’nın Türkiye'ye karşı, Türkiye'nin içerisinde de Gaziantep'e karşı bir jesti olarak algılıyorum. Bakan'ın özel ilişkilerinden dolayı ve Gaziantep'in Irak ve İran’a yakın olmasından dolayı İtalyanlar burayı bir üs olarak düşünüyor. İnşallah gerçekleşir. Gerçekleştiği takdirde Gaziantep ekonomisinin daha iyi olacağından ve Gaziantep halkının da daha rahat iş bulacağından eminim. Bu durumun Türk ekonomisine ve Gaziantep'e büyük faydaları olacak" dedi.

"Bizim İtalyanlarla ortak şirketlerimiz var"

Bu tür toplantıların iş görüşmelerinin yanı sıra ziyaret olduğunu bunun bir sonraki adımında iş görüşmelerinin ortaya çıkacağını hatırlatan Konukoğlu, "Bu toplantılar sadece ziyaret toplantılarıdır. Bu toplantılarda iş görüşülmez, genelde kart alınır, kart verilir. Bunlara göre de görüşeceğiniz kişileri seçer ve görüşürsünüz. Şu anda bir şey yok, zaten bizim İtalyanlarla da ortak şirketlerimiz var" diye konuştu. Konukoğlu, Gaziantep Sabah Gazetesi'nin İtalyanca-Türkçe ekinin de çok anlamlı olduğunu, özel ekin Bakan Urso'ya verildiğini söyledi.

GSO bünyesinde Yatırım Danışma Merkezi kuruluyor

GSO Başkanı Nejat Koçer, İtalyan iş adamlarının gezisini değerlendirirken, ziyaretin ve görüşmelerin son derece olumlu geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Koçer, 17 Aralık öncesine rastlayan bu ziyaretin ayrı bir önem taşıdığına dikkat çekerken, "İtalyan iş adamlarını gerçekten Gaziantep'e yaraşır şekilde ağırladık. İlişkilerin bundan sonra kısa sürede ve hızla gelişeceğini umuyorum. GSO bünyesinde kuracağım "Yatırım Danışma Merkezi İtalyan iş adamlarına hizmet verecek. Bu sayede tüm işlemler tek elden yürütülerek yatırımcının hayatı kolaylaştırılacak" diye konuştu.

İtalyanlar ilk adımı attı

GTO Başkanı Mehmet Aslan da İtalyan Bakan Urso ve İtalyan işadamlarının kentimize ziyaretinin çok anlamlı olduğunu, ancak bu ziyareti sadece ilk adım kabul ettiklerini ve ileride bu adımların artacağına inandığını söyledi.

Aslan, "İtalyanların kentimize gelmesi ve düzenlenen toplantılar bence son derece olumlu geçti. Zannediyorum İtalyan Bakan ve İtalyan firmaları da memnun oldular. Aslında o kadar kısa sürede Gaziantep'i belki anlatma şansı olmadı, ama genel çerçevede yeterli bilgiyi aldılar. Çok mutlu oldular. Tahmin ediyorum ki bu çok önemli bir başlangıç olacak. Çünkü Sayın Bakan Urso, yakında Gaziantepli firmaları İtalya'ya davet etme kararı aldıklarını ifade ettiler" diye konuştu.

İtalya'nın, Gaziantep'in ve Türkiye'nin lehine çok iyi gelişmeler olacak

İtalyanların Türkiye ile ticari ilişkilerinin Avrupa'da en iyi düzeyde olduğuna dikkat çeken Aslan, "İtalyan firmalarıyla zaten firmaların birebir çok çalışması var. Ama onlarla müştereken burada yatırım yapmasıyla ilgili şu anda düşüncelerinde çok olumlu gelişmeler oldu. Biz bu işin takipçisi olacağız. Dolayısıyla İtalya'nın, Gaziantep'in ve Türkiye'nin lehine çok iyi gelişmeler olacak" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *