ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Jaguar sahibi olduğunu Sabah’tan öğrendi

Jaguar sahibi olduğunu Sabah’tan öğrendi
YAYINLAMA: 24 Ocak 2024 / 15.57
GÜNCELLEME: 24 Ocak 2024 / 15.57

HSBC Bank’ın kredi kartından 65 bin Euro’luk Jaguar araba kazanan Eyüp Tüylü asgari ücretle çalışan bir işçi

 

Bir bankanın kredi kartı sahipleri arasında yaptığı çekilişte şans Gaziantepli bir işçiye güldü. Geçtiğimiz cumartesi günü İstanbul Sabah Gazetesi’nde ilan edilen çekiliş sonucu üzerine telefonla ulaştığımız Eyüp Tüylü,” Yapma ya abi, dalga mı geçiyorsun” diye Jaguar kazandığına inanmak istemedi.

Önce inanmadı

HSBC Bank’ın kredi kartı müşterileri arasında yaptığı çekilişte, 65 bin Euro değerindeki Jaguar X-Type lüks otomobil, Gaziantep’te bir inşaat firmasının kantinini çalıştıran 26 yaşındaki Eyüp Tüylü’ye çıktı. Çekilişten haberinin olmadığını, ancak bizim kendisini aramamız üzerine Jaguar’ın kendisine çıktığını öğrendiğini söylerken, “Bana telefon açtığınızda dalga geçtiğinizi zannettim. İşyerim şehirden uzakta olduğu için yakınlarımı arayıp gazete almalarını istedim. Baktıklarında olayın doğru olduğunu görmüşler. Bunun üzerine ben de inandım” diye konuştu.

Vergisini ödeyemem

Hayatında hiç böyle bir sürpriz beklemediğini kaydeden Tüylü, “Uğur İnşaat firmasının Kilis yolu üzerindeki bir sitesinde kantin işletmecisi olarak çalışıyorum. İşe 2 ay önce başladım ve asgari ücretle çalışıyorum. Benim için büyük sürpriz oldu” diye konuştu. Tüylü, çekiliş sonucu kendisine çıkan aracın KDV ve ÖTV dışındaki tüm vergilerinin kendisini ait olduğunu söylendiğini, bu nedenle aracı alabilecek gücünün bulunmadığını kaydetti.

Satıp, gayri menkul alacağım

Oturduğu evin kendisine ait olduğunu belirten Tüylü, “Benim arabam yok. Jaguar lüks bir binek aracı. ÖTV ve KDV dışındaki vergileri de epeyce tutuyormuş. Bu parayı veremem, zaten böyle bir araca binmeyi düşünmem. O nedenle satıp, parayı gayrimenkulde değerlendirerek, asgari ücret olan maaşıma ek bir gelir elde etmek istiyorum” diye açıklama yaptı.

Mütevazı bir araba alabilirim

Tüylü, henüz 10 günlük evli olduğunu ve evliliğin kendisine uğur getirdiğine inandığını kaydederken de, “Bir ev veya dükkan alarak kiraya verirsen, asgari ücret yanında aylık bir gelire kavuşmuş olurum. Bunun yanında biraz para kalırsa, onunla da kendime mütevazı bir araba alabilirim” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *