ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kaçak cep telefonları ele geçirildi

Kaçak cep telefonları ele geçirildi
YAYINLAMA: 24 Ekim 2023 / 14.38
GÜNCELLEME: 24 Ekim 2023 / 14.50
Dubai’den kaçak cep telefonu getiren bir kişi Havaalanında Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.

Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğünden yapılan açıklamada, Türk Hava Yollarının TK 696 sefer sayılı uçağı ile iç hat yolcusu olarak İstanbul’dan gelen Halil Yavuz adlı kişinin durumundan şüphelenilerek gümrük muayenesine alınmak istendiği ve Yavuz’un valizinde 3-5 tane cep telefonu olduğunu beyan etmesi üzerine bagajların muayenesine geçildiği belirtildi.

Daha sonra, Yavuz’un valizinde yapılan aramada, 184 adet muhtelif model cep telefonu, 29 adet batarya, 20 adet şarj cihazı ile 95 adet cep telefonu kulaklığı ele geçirildi.

Gaziantep Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Selahattin Aldemir, yaptığı açıklamada, ele geçirilen cep telefonlarının Dubai’de üretildiğini ve yurda kaçak yollarla sokulmaya çalışıldığını söyledi.

Halil Yavuz’un, Dubai’den İstanbul’a giriş yaptığı halde Gaziantep’ten hiç hat yolcusu gibi geçmek istediğini, ancak gümrük muayene memurlarının şüphesi üzerine yakalandığını kaydeden Aldemir şunları kaydetti: “İstanbul’da gümrük kontrolü olmamış gibi görünüyor. İstanbul gümrüğü cep telefonu kaçakçılığındaki en hassas ve en duyarlı kapımız. Orada X Ray cihazı ile kontrol olduğu için bu tür olaylar daha kolay tespit ediliyor. Ancak, Gaziantep Havaalanı’nda İstanbul’daki kadar gelişmiş bir teknoloji henüz mevcut değil. Yavuz, Dubai’den Gaziantep’e transit geldiği için İstanbul’da gümrük kontrolü olmadan giriş yapmış ve İstanbul gümrüğünü de yanıltarak, Gaziantep’te de iç hat yolcusuymuş gibi giriş yapmaya çalışırken arkadaşlarımızın dikkati üzerine yakalandı.”

Aldemir, olayla ilgili olarak gerekli araştırmaların yapıldığını, kaçak cep telefonları ile yakalanan Halil Yavuz’un eşyalarına el konulduğunu, zanlının evrakının tamamlanmasının ardından Oğuzeli İlçe Cumhuriyet savcılığına sevk edileceğini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *