ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kaçak yapılaşma devam ediyor

Kaçak yapılaşma devam ediyor
YAYINLAMA: 18 Ekim 2023 / 16.23
GÜNCELLEME: 18 Ekim 2023 / 16.30
Yerel yönetimlerde anakent ve ilçe belediyelerinin büyük bölümünü alan AKP’nin seçimden önceki vaatlerini yerine getirme yönünde bir çalışmasını izlemediklerini belirten İnşaat Sanatkarları Oda Başkanı Recep Deveci, “Kaçak yapılaşmadan yakınıyorlardı. İşte mühür ellerinde neden kaçak yapılaşmaya göz yumuyorlar.

Kentimizdeki kaçak yapılaşma eskisinden çok daha fazla artarak devam ediyor” dedi.

AKP, işsizliği daha fazla tırmandırdı

“Dillerine doladıkları kaçak yapılaşma artarak devam ediyor. Ses çıkaran yok, dün yakındıkları olaylara neden göz yumuyorlar” diyen Deveci, “AKP hükümetinin belediye başkan adayları sanki ellerinde sihirli değnek varmışçasına bol keseden atıp halka umut verdiler. Bu vaatler ve umutlarla halkın oyunu aldılar şu ana kadar somut bir tek icraat yapamadılar. İşsizliği çözeceğini söyleyen AKP’liler ne hikmetse işsizliğin boyutlarını her geçen gün tırmandırdılar. İnşaatçı esnafı her geçen gün daha da fakirleşiyor. Şu ana kadar ayakta kalmayı becerebilenler de tek tek iş terki veriyor. Halen direnen esnaf ise siftahsız evine gidiyor” diye konuştu.

Hani halkla birlikte yöneteceklerdi?

Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Konseyine katılım için çağırdığı sivil toplum örgütleri arasında inşaat sanatkarları odasının yer almıyor olmasının talihsizlik olduğunu belirten Deveci, “Belediyeyi halkla birlikte yürüteceğini söyleyenler, göreve geldiklerinde halkı ve sivil toplum örgütlerini unuttu mu? Yoksa sivil toplum örgütü deyince sadece ekonomiyle ilgili meslek teşekküllerini mi biliyorlar?” dedi. İnşaat sanatkarların kentin ve imarın güzelleşmesine de büyük katkısı olduğunu belirten Deveci, inşaat sanatkarların yok sayılmasının doğru olmadığını söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *