ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kadın haklarına duyarlı olunmalı

Kadın haklarına duyarlı olunmalı
YAYINLAMA: 17 Kasım 2021 / 15.01
GÜNCELLEME: 17 Kasım 2021 / 15.01
Gaziantep Şube Başkanı Ekrem sıkıcı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada kadın haklarının korunması ve geliştirilmesine değindi. “Cinsler arası ayrım ve uyumsuzluğun bütünüyle giderilmesine yönelik tüm çabaların yanındayız. Cinsel ayrım çağımızın en eski sorunlarından biri. Kadın haklarına duyarlı tüm kadınları kutlarız” dedi.

Eğitim Sen kadın milletvekillerine faks çekti

Eğitim Sen Gaziantep Şubesi üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki kadın milletvekillerini birer faks çekerek, kadınların sorunlarına çözüm getirilmesi ve sorunlara duyarlı olmasını istedi.

Emekçi kadınlar basın açıklaması yaptı

Demokratik Kadın Platformu tarafına Atatürk heykeli önünde bir araya gelerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle basın açıklaması yapıldı. Basını açıklamasına, sivil toplum örgütü üyeleri ve bazı siyasi partilerin kadın üyeleri katıldı. Demokratik Kadın Platformu Sözcüsü Songül Şarklı, 8 Mart’ın Emekçi Kadınlar Günü olduğuna dikkat çekerek, kadınların yaşamlarını ağır koşullarda sürdürdüğünü belirtirken savaşsız, sömürüsüz bir dünya istemi ile mücadeleye devam edeceklerini açıkladı. ABD’nin Irak’a saldırı hazırlığında olmasına tepki gösteren kalabalık, basın açıklamasını savaş karşıtı eyleme dönüştürmek istedi. Polis duruma müdahale etti. Daha sonra kalabalık sessizce dağıldı. Bu arada polis kadınları parti binasına kadar takip etti.

Kadınlar zor koşullarda çalışıyor

Kadın Kolu Başkanı Ayşe Deniz Oktay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken, bugünün kazanımı ile ilgili açıklama yaptı. “Dünyada hiçbir milletin kadınları, ben Anadolu kadını kadar çalıştım, gayret gösterdim diyemez” şeklinde konuştu.

CHP’liler 8 Mart’ı kutladı

CHP Şahinbey kadın kolları tarafından parti binasında düzenlenen toplantıda da kadınların içinde bulunduğu sorunlar dile getirildi. CHP’li kadınlar, toplumdaki kadın erkek eşitsizliğini ve kadınların halen ikinci sınıf muamele görmesinin yanı sıra hiçbir sosyal güvencesi olmayan kadınların zor koşullar altında yaşam mücadelesi verdiklerini açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *