ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kadına uzanan eller kırılsın

Kadına uzanan eller kırılsın
YAYINLAMA: 17 Mart 2022 / 14.53
GÜNCELLEME: 17 Mart 2022 / 14.53
DEHAP kadın kolları, adliye yanındaki Atatürk anıtı önünde eylem yaptı. İstanbul kadın kollarında görevli bir partilinin kaçırılarak işkenceye uğraması üzerine eylem yapan DEHAP’lı kadınlar, Kürt sorununun çözümü için demokratik yöntemler uygulanmasını ve tüm siyasi suçlular için genel af çıkarılmasını istedi.

DEHAP kadın kolları üyeleri, adliye yanındaki Atatürk anıt önünde düzenledikleri eylemle, İstanbul’da kaçırılarak işkence yapılan Gülbahar Gündüz için eylem yaptı. Yaklaşık 50 kadının katılımıyla yapılan eylemde, basın bildirisini kadın kolları üyesi Dizdar Tektaş okudu. Tektaş, son dönemlerde Türkiye’de de demokratikleşme ve Kürt sorununun yoğunca tartışıldığını hatırlatarak, “Kürt sorununun artık çözülmesi gerekir” dedi. DEHAP’ın Kürt sorununu cesurca dile getirdiği için baskılara maruz kaldığını iddia eden Tektaş, “14 Haziran‘da Gülbahar Gündüz, Fatih mahallesi, Saraçhane mevkiinde sivil polislerce kaçırılmıştır. Sistematik işkenceye maruz kalan gündüz, cinsel şiddete de uğradıktan sonra Gaziosmanpaşa da oto yol kenarına atılmıştır” dedi.

Kadına uzanan eller kırılsın

Başbakan Erdoğan’ın Ankara’da tüm valileri toplayarak artık işkence vakalarını duymak istemediğini söylediğini belirten Tektaş, “Buna rağmen bu tür olayların gelişmesi kaygı vericidir. Devlet yetkililerinden bu olayların faillerinin bir an önce bulunmasını ve yargı önüne çıkarılmalarını istiyoruz” dedi. Tektaş, Kürt sorununun çözümü için pişmanlık yasası yerine ayrımsız siyasi genel af çıkarılması gerektiğini sözlerine ekledi. Polis tarafından sıkı önlem alınan eylemde, slogan atma yüzünden polisle eylemciler arasında kısa süren bir gerginlik yaşanmasına rağmen, eylemciler daha sonra topluca DEHAP il binasına yürüdü.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *