ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kadınlar, Avrupa nüfusun yüzde 50'sini oluşturuyor

Kadınlar, Avrupa nüfusun yüzde 50'sini oluşturuyor
YAYINLAMA: 27 Haziran 2024 / 15.04
GÜNCELLEME: 27 Haziran 2024 / 15.04

Nüfusun yarısı, yönetimin dörtte biri...

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Uzmanı Susan Lowman, kadınların Avrupa nüfusunun yüzde 50'sini oluşturduğunu, ancak, iş sahibi ve yönetici kadınların dörtte bir oranında olduğunu söyledi.

Lowman, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından, iş kurmak isteyen kadın girişimcilere destek olmak amacıyla düzenlenen "Kendi İşimi Kuruyorum" konulu seminerde, yaptığı konuşmada dünyada ve Avrupa'da kadın girişimciler konusunda bilgi verdi. Kadın girişimcilerin temel sorununun yatırım ve maliyet olduğunu ifade eden Lowman, kadın girişimcilerin sayısının artmasının gerekli olduğuna dikkat çekti.

Lowman, Avrupalı kadınların yatırım ve maliyetlerin yanı sıra yönetim, bilgi ve beceri konusunda da sıkıntı çektiğini ifade etti.

ABİGEM Uzmanı İffet Erçil ise dünyadaki kadın profilinin Türkiye'deki kadın profilinden farklı olmadığını belirtti.

Kadınların sadece çocuk doğurmak ve eşine bakmak için yaratılmadığını anlatan Erçil, dünyada kadının başarılı olduğunu ancak Türkiye'de kadının daha da başarılı olduğunu söyledi. "Türk insanı son derece zekidir. Bu nedenle Türk kadını da son derece zeki ve çalışkandır" diyen Erçil, ancak kadının kendi yapılanması içinde kendi sorunlarını iyi bilmesi gerektiğini bildirdi.

Yapılan konuşmaların ardından, seminere katılan kadın girişimciler, iş yaşamlarını ve karşılaştıkları sorunlarını anlattılar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *