ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kadınlar hak ettiği statüye kavuşmalı

Kadınlar hak ettiği statüye kavuşmalı
YAYINLAMA: 19 Temmuz 2023 / 21.02
GÜNCELLEME: 19 Temmuz 2023 / 21.03
Vali Lütfullah Bilgin, Türk kadınının hak ettiği statüye kavuşmasını temenni ettiğini bildirdi.

Bilgin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 8 Mart’ın kadının toplumda hak ettiği saygınlığı kazanması, sorun ve haklarının gündeme getirilmesi açısından önemli bir gün olduğunu belirtti.

Toplumsal gelişmede kadının rolü yadsınamaz

Kadının, ülke kalkınması ve toplumsal gelişmede önemli rol üstlendiğini ifade eden Bilgin, “Ülkemizde kamu ve özel hukuk alanında yapılan düzenlemelerle kadına çeşitli haklar verildi. Ancak yeni bir takım düzenlemelerin yapılmasına ihtiyaç olduğu bir gerçektir. Kadınların toplumsal hayatla bütünleşmeleri, toplumsal gelişmeye etkin bir biçimde katkıda bulunmaları, eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları, sosyal güvencelerinin sağlanması, hukuki sorunlarının çözüme kavuşturulması, sosyal, kültürel ve siyasi alanlarda daha çok söz sahibi olmaları için herkes üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmeli” diye konuştu.

Bilgin, Türk kadınının özellikle cumhuriyetin ilanıyla birlikte elde ettiği kazanımlarla siyaset, eğitim, yönetim, sanat, kültür, spor, sanayi, ticaret ve diğer pek çok alanda guru verici başarılar elde ettiklerini ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *