ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kadınlar, kadınlar için meydanlarda

Kadınlar, kadınlar için meydanlarda
YAYINLAMA: 22 Ağustos 2022 / 15.12
GÜNCELLEME: 22 Ağustos 2022 / 15.12
Kadın platformu üyeleri düzenledikleri toplantıda kadına yönelik şiddetin arttığına dikkat çekti. EMEP il kadın kolları yönetim kurulu Üyesi Havva İmrek, “Daha demokratik bir ülke için herkes kendini özgürce ifade etmeli” dedi.

Ülkenin son yıllarda giderek derinleşen ve ağırlaşan sorunlarla karşı karşıya olduğu, bu sorunların ekonomik, siyasal ve toplumsal yaşamı derinden etkiledi ve ağır tahribatlara yol açtığı vurgulandı.

İnsan ahlakına uygun olmayan manzaralar yaşanıyor

Gaziantep kadın platformu üyeleri tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan EMEP il kadın kolları yönetim kurulu Üyesi Havva İmrek, son zamanlarda kadınlara yönelik şiddetin arttığına dikkat çekti.

Ancak demokrasi ve toplumsal barışın tesis edilmesine en çok ihtiyaç duyan kadın iradesi demokratik ortamlarda açığa çıktığından kadınların bu sürece sahiplendiklerini belirten İmrek, “Son zamanlarda kadınlardan her gün eylem etkinlik yapma çabası antidemokratik uygulamalarla durdurulmaya çalışılıyor. Birçok yerde insan ahlakına uygun olmayan manzaralar yaşanıyor. Diyarbakır’da, İstanbul’da, Bingöl’de ve en acımasız olanı da Gülbahar Gündüz olayında yaşanmıştır. Yine önceki gün İzmir’de polise sığınan bir genç kıza tecavüz edilmesi ve hamile bırakılması iddiaları kadına yönelik şiddetin boyutlarını gözler önüne sermektedir” dedi.

Ankara’da düzenlenecek mitinge katılım çağrısı

Kadınların savaşlar, işkenceler, tacizler, tecavüzler olmasın, daha büyük acılar yaşanmasın diye çok daha güçlü bir çabanın içinde olacağını belirten İmrek konuşmasına şöyle devam etti: “Daha demokratik bir ülke için herkesin kendisini özgürce ifade edebileceği, dilinden, inancından, siyasi görüşünden, cinsiyetinden dolayı insanların yargılamada, toplumsal barışın olduğu çağdaş bir Türkiye için gündemde olan genel siyasi af kampanyasına tüm gücümüzle öncülük etmeye çalışacağımızı kamuoyuna deklare etmek istiyoruz. Bu amaçla 29 Ağustos 2003 tarihinde Ankara Hipodromu’nda saat 10:00’da barış hemen şimdi şiarlarıyla yapılacak mitinge Gaziantep kadın platformu olarak güçlü bir katılım sağlayacağız. Başta kadınlar olmak üzere tüm halkımıza sesimizi birleştirmeye ve kadın renginden bir ülke yaratma mücadelesine davet ediyoruz.

Bu arada miting için Şahinbey‘de Cengiz Topel mahallesinde, Şehitkamil‘de ise eski çarşamba pazarında toplanılacağını, hareket saatinin 18:00 olduğu bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *