ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kadınlarımızın da üretime katkıda bulunması gerek

Kadınlarımızın da üretime katkıda bulunması gerek
YAYINLAMA: 28 Kasım 2023 / 15.43
GÜNCELLEME: 28 Kasım 2023 / 15.55

Şehitkamil Belediyesi Kayaönü El Beceri Kursu’nca yıl sonu sergisi açıldı

5 bin kişi sertifika aldı

Serginin açılışına katılan Şehitkamil Kaymakamı Haluk Tunçsu, yaptığı konuşmada kaymakamlık tarafından verilen kurslarda 3 bin 500 kişinin sertifika aldığını, belediye tarafından verilen kurslar da dahil edildiğinde bu sayının 5 bine çıktığını söyledi.

Her insan yaşadığı topluma yararlı olmalı

Tunçsu, eğitime önem verilmesi gerektiğini ifade ederek, “Her insanın yaşadığı topluma faydalı olması gerekir. Bunun içinde eğitim alması lazım. Biz bu nedenle eğitime çok önem veriyoruz” dedi.

Yedi el beceri kursu açıldı

Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı’da Şehitkamil Belediyesine bağlı toplam 7 el beceri kursundan 1500 kişinin sertifika aldığını belirtti.

Sadece erkeğin güçlenmesiyle bir yere varılamaz

Toplumda sadece erkeğin güçlenmesiyle bir yere varılamayacağını ifade eden Özkarslı, şöyle konuştu: “Kadının da üretime katkıda bulunması gerekiyor. Bu nedenle kadının eğitimine önem veriyoruz. Önümüzdeki dönemlerde bu kurslarımızın sayısı artarak devam edecektir.

Şehitkamil Belediyesi olarak hizmetlerimize devam edeceğiz, fakir vatandaşlarımızın çocuklarını toplu sünnet ettirmeyi planlıyoruz. Ayrıca resmi nikahı olmayan ya da maddi yetersizlik nedeniyle evlenemeyen gençlerimiz için de toplu nikah töreni hazırlığı içindeyiz”

Konuşmaların ardından makine nakışı ve mefruşat dallarında eğitim gören 60 kişiye sertifikaları verildi ve serginin açılışı yapıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *