ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kahve-çay otomatları yine protesto edildi

Kahve-çay otomatları yine protesto edildi
YAYINLAMA: 04 Ocak 2022 / 13.58
GÜNCELLEME: 04 Ocak 2022 / 13.58
Büyükşehir belediyesinde binaların içerisine yerleştirilen çay-kahve otomatlarına çalışanların tepkisi sürüyor.

Çay ocaklarında 30 bin liradan taze çay içebildiklerini belirten çalışanlar, Şimdi bayat çayı zor içiyorlar ve bu durumun düzelmesini istiyorlar.

Sağlıksız ve taze olmayan çay ve

kahve içmek zorunda değiliz

Tüm Bel Sen Şubesi başkanı Yusuf Şahinler, dün öğle saatinde beraberindeki sendika üyesi belediye çalışanları ile birlikte büyükşehir belediye binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklama öncesinde “Yaşasın örgütlü mücadelemiz, Çay hakkımızda engelleyemezler” şeklinde slogan attıktan sonra konuşan Şahinler, “Çay ocaklarının tekrar açılması için belediye başkanı ile yaptığımız görüşme olumsuz sonuçlandı. Her söyleminde verimlilikten ve üretkenlikten bahseden Doğan, belediye hizmet binası içerisine konulan otomatik çay-kahve makinelerinden çay içmeyen personelin, çay ve kahve ihtiyaçlarını bu şekilde kendi imkanlarıyla gidermesine razı olmamakta ve bu duruma dahi müsaade etmeyecek illa ki çay kahve otomatiklerinin kullanılmasını sağlamak amacıyla bir şekilde baskı uygulamaktadır. Sağlıksız ve tarzı olmayan çay ve kahveyi içmek zorunda değiliz” dedi.

Daire başkanlarına hizmet

veren çay ocakları kapanmamalı

Yaklaşık 600 çalışana hizmet veren çay ocaklarının kapatılması, diğer taraftan belli yerlerde personelle hizmet vermeye alacaklarının faaliyette olmasını doğru bulmadıklarını söyleyen Şahiner, “Umuyor ve diliyoruz ki bugüne kadar ciddiye anlamda hiçbir sorun yaşamadığımız, kentimize beraber hizmet ettiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Celal Doğan bu haklı talebimize olumlu yanıt verir ve çay ocaklarımız eskisi gibi hizmet vermeye devam eder. Senlik olarak kendi çalışanlarımız da ucuz ve kaliteli hizmet verilmesini talep ediyoruz. Aksi taktirde bu tür uygulamaların bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karşısında olduğumuzu herkes tarafından bilinmesini isteriz” şeklinde konuştu. Bu arada daire başkanlarına hizmet veren çay ocaklarının ise hiçbirinin kapanmadığı kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *