ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kalite ve verimliliği önemsemeyen gider

Kalite ve verimliliği önemsemeyen gider
YAYINLAMA: 14 Aralık 2023 / 17.57
GÜNCELLEME: 14 Aralık 2023 / 18.05

Türk Standartları Enstitüsü Bölge Müdürü Mustafa Derecik, kalite ve verimliliği önemsemeyen firmaların ayakta kalmasının olanaksız olduğunu söyledi.

Kalite yönetim sistemi eğitimi veriliyor

Derecik, TSE Bölge Müdürlüğü olarak 4 yıldan bu yana TS-EN-ISO 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi verdiklerini belirtti. Bu etkinlikle Gaziantep’in önde gelen kurum kuruluş ve işletmelerin önemli mevkilerin görev yapan bin 500 dolayında personeli kalite konusunda bilinçlendiklerini kaydeden Derecik, eğitim çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Verimlilik ve kalite büyük önem kazandı

Derecik, “TS-EN-ISO 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi Eğitim programı ile kurum kuruluş ve işletmelerin verilmiş çalışmasına katkıda bulunduklarını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Verimlilik ve kalite yeni ekonomik koşullarda büyük önem kazanan kavramlar. Kaliteyi önemsemeyen firmaların ayakta kalması olanaksız. Verimlilik ise ürün maliyeti ile doğrudan ilgili bir kavram olması nedeniyle büyük önem taşıyor. Firmalar arasında rekabet giderek artıyor ve bundan kaliteli ve ucuz mal ve hizmet üretebilen kazançlı çıkıyor. Ulusal ve uluslararası pazarlarda ayakta kalmayı başarıp ve pazar payını arttıran bu firmalar ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edebiliyor”

İşletmelerin ilgisi artıyor

Derecik, kurum kuruluş ve işletmelerin kalite eğitim programlarına gösterdikleri ilginin hızla arttığını bunun ülke ekonomisi açısından çok sevindirici bir değişim olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *