ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kalitesiz ürünler imaj zedeliyor

Kalitesiz ürünler imaj zedeliyor
YAYINLAMA: 21 Aralık 2023 / 22.05
GÜNCELLEME: 21 Aralık 2023 / 22.05

Gaziantep Paylaşımcı Genç İş Adamları Derneği Başkanı Bülent Ercan, kalitesiz ürünlerin hem ihracatçı firmanın hem de Türkiye’nin imajını kötü yönde etkileyeceğini belirtti.

Ercan, yaptığı açıklamada, firmaların özellikle ihraç ürünlerinde kalite kontrolüne dikkat etmesi gerektiğine işaret etti. Üretilen 5 bin ürünün içinde 10 tane bozuk mal çıkmasının bile firmayı olumsuz etkileyebileceğini kaydeden Ercan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Kalitesiz ürünler hem ihracatçı firmanın hem de Türkiye’nin imajını kötü yönde etkiler. Bu açıdan ihracatçılarımızın iç piyasada olduğu gibi dış piyasada da sattığı ürünlere kalite açısından çok dikkat etmesi gerekiyor.

İhraç edilen ürünün kalitesinin yanı sıra zamanında gönderilmesi de çok önemli. Şayet ürünler zamanında firmanın eline ulaşmazsa bu prestij kaybına yol açar. Ürünlerin gecikmesi alıcı firmanın zarara uğramasına neden olur. Firma sizinle alışverişi keser”

Ercan, ihracatçı firmaların etiketlerde gereksiz bir komplekse kapılıp “Made in Turkey” yerine “Made in Türkiye” yazmaması gerektiğini, ABD’li bir gümrükçünün listesinde Türkiye diye bir ülke adının yer almadığını hatırlattı.

Ercan, ihracatçıların kapasitesi oranında sipariş alması gerektiğini çok sipariş alınıp bunların yetiştirilmesinin her açıdan olumsuzluk yaratacağını bildirdi.

İhracat yapan firmaların teknolojiyi çok iyi kullanması gerektiğini ifade eden Ercan, firmaların en azından internet adresine sahip olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *