ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kamu harcamaları disiplin altına alınmalı

Kamu harcamaları disiplin altına alınmalı
YAYINLAMA: 24 Şubat 2022 / 14.06
GÜNCELLEME: 24 Şubat 2022 / 14.06
Ülkelerin var olmaları ve çökmelerinin ekonomiye bağlı olduğunu, bu nedenle ekonomisi kayıt altında olan ülkelerin sürekli geliştiğini ve ayakta olduğunu söyleyen Başkan Bayram Hamiş, bu anlamda mesleğin önemine dikkat çekti.

Serbest muhasebeciler Mali müşavirler odası Genel kurulu yaptı

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın 14. olağan genel kurulu yapıldı. Gaziantep ticaret odası toplantı salonunda gerçekleşen mali genel kurulun divan başkanlığını latif taş yaptı. Mali genel kuruluna Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan, defterdar yardımcısı Cengiz Zalim, CHP il başkanı Duran Ergetir katıldı. Genel kurul sırasında üye aidatı ödemeyenlerden faiziyle birlikte icra kanalıyla tahsil edilmesi teklifi kabul edildi.

Kongrenin açılışında konuşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bayram Hamiş, ülkemizin hızla gelişen dünya konjonktüründe yerini alabilmesi için devletin hantal yapısından kurtulması gerektiğini, daha çabuk karar alabilen, uygulayabilen, istikrarlı iç ve dış politikalarla süratle hizmet verebilen bir yapılanma içine girmesinin şart olduğunu açıkladı. Hukuk sisteminde, ekonomik politikalarda vergi, sosyal güvenlik, sağlık ve eğitim sistemleri dikkate alınarak acil düzenler yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirten Hamiş, “Kaynakların verimli kullanılması kamu harcamalarının disiplin altına alınması gerek. Vurguncu, soyguncu hortumcuları büyük paralar kaptırılması, kamunun iç ve dış bu stokunun dev gibi büyümesine neden olması, geleceğimizin ipotek altına alınması, gelir dağılımındaki adaletsizliğin giderek artması, işsizlik ordusunun çalı gibi büyümesi, planlı programlı verimli kalkınmanın gerçekleştirilmesi kaderimiz olmamalı” dedi.

Ekonomileri kayıt altında olan ülkeler varlığını sürdürür

Dünya genelinde gelişmiş devletler her ne kadar farklı gerekçeler ileri sürse de varlıkların ekonomik nedenlerle sürdüremediği ya da güçlü ekonomileri ile ayakta kalamadıklarını hatırlatan Bayram Hamiş, “Ne zamanki ekonomilerini kayıt altına almışlar ve belli bir düzene sokmuşlar Belli bir düzene sokmuşlar işte o zaman ülkelerinin çöküşünü önlemiş ve varlığını sürdüre bilmişlerdir. İşte bu noktada mesleğimizin önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Modern toplum ve demokrasilerin temelinde şeffaflık ve izlenebilirlik yapmaktadır. Ekonomilerde bu izlenebilirliği sağlayan yegane oluşum muhasebecilik ve mali müşavirliktir” şeklinde konuştu.

Muhasebecinin attığı her imza noter gibidir

Büyükşehir belediye Başkanı Celal Doğan’da, Türkiye’nin aynasının muhasebeciler olduğunu belirterek, mesleğin önemine dikkat çekti. CHP il başkanı Duran Ergetir de ülkede kurtarıcı aranmasının doğru olmadığını belirterek, her alanda yetişmiş insan gücü olduğuna dikkat çekti. Erkektir, yetişmiş insanların siyaset yapması gerektiğinin önemine değindi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *