ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kanadalı işadamının gözü Gaziantep’te

Kanadalı işadamının gözü Gaziantep’te
YAYINLAMA: 25 Mayıs 2023 / 15.01
GÜNCELLEME: 25 Mayıs 2023 / 15.01
Kanadalı iş adamlarının Gaziantep’e yatırım yapmak ve Gaziantepli işadamları ile ortak yatırım talebi üzerine Gaziantep’e gelen Kanada’nın Ankara büyükelçisi Michael Leir, “Gaziantep gelişmiş bir kent ve Kanadalı iş adamlarının kente ilgisi var. Biz de Kanadalı ve Gaziantepli işadamları arasında işbirliği olanaklarını araştırmak ve geliştirmek için geldik” dedi.

Toplu ulaşım projelerini ilgi gösteriyorlar

Kanada’nın Ankara büyükelçisi Michael Leir, beraberinde Büyükelçiliğin Ticaret Bölümü İkinci Katibi François Lasalle ve Ticaret Müsteşar Yardımcısı Can Özgüç ile sabahı ziyaret etti. Büyükelçi Leir, ikram edilen dondurmayı çok beğendi ve gazetemiz yöneticileri ile kentin ve bölgenin ekonomik ve Siyasal durumu konusunda görüş alışverişinde bulundu. Büyükelçi bir saatlik ziyaretten son derece memnun kaldığını ve olayları gazetecilerin penceresinden değerlendirmenin kendisi içinde daha verimli olduğunu kaydetti.

Gaziantep ticaret odası yönetim kurulu başkan ve yöneticilerini ziyaret eden Kanada büyükelçisi Michael Leir, iki ülke iş adamlarının birlikte önemli projelere imza atabileceğini vurguladı.

Kanadalı firmaların Gaziantepli firmalarla iş birliği ve ortak yatırım yapmak istemesi üzerine beraberinde Kanada Büyükelçiliği ticaret bölümü ikinci katibi François Lasalle ve ticaret müsteşar yardımcısı Can Özgüç ile Gaziantep’e gelen büyükelçi Michael Leir, GTO yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek bir süre görüştü. Sabah’ı ziyaretinde gazetemiz yöneticilerine gezisini değerlendiren büyükelçi Leir, “Şu anda Ankara, İstanbul, Eskişehir ve Adana’nın toplu ulaşım projelerini Kanadalı firmalar yürütüyor. Gaziantep içinde bir şehir içi ulaşım planı olduğunu duyuyorduk. Kanadalı firmalar Gaziantep ile de ilgilenmek istiyor” dedi.

Irak’taki yeniden yapılanma da ortak projeler geliştirilebilir

Kanadalı iş adamlarının Gaziantep ile ticari ilişkilerini yeterli bulmadıklarını ve bu ilişkilerin geliştirilmesini istediklerini belirten büyükelçi Leir, işbirliğinin yüksek teknoloji gerektiren konularda yoğunlaştığını kaydetti.

Bu arada Gaziantepli bir firmanın Kanada’dan ithal ettiği tıbbi malzemeleri bölgede pazarladığını açıklarken, “Son yıllarda Türk ekonomisindeki gelişmeler ve Irak’taki yeni yapılanmanın yeni işbirliği imkanları yaratacak. Kanada başkanı Paul Martin ile ABD başkanı Bush arasında yapılan görüşmeden sonra Kanada firmalarının Irak‘taki projelerde yer almasına karar verildi. Biz büyükelçilik olarak iki ülke firmalarının bir araya getirilerek yeni iş imkanları yaratılması için buradayız” dedi.

Ekonomideki gelişmeler konusunda iyimser misiniz?

Görüştüğü kent yetkililerinin ekonomideki olumlu hava konusunda iyimser olduğunu söyleyen Kanada büyükelçisi Michael Leir, gazetemiz yöneticilerine, “Siz gazeteci olarak ne düşünüyorsunuz” deyip, gazetemiz yöneticilerinden kentin ve bölgenin siyasi ve ekonomik durumu ile ilgili geniş bilgi aldı. Sabah’ta 1 saat boyunca gazetemiz yöneticileri ile görüş alışverişinde bulunan büyükelçi Leir, ziyaretten son derece memnun kaldığını ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *