ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kantin ihaleleri sönük geçti

Kantin ihaleleri sönük geçti
YAYINLAMA: 11 Aralık 2022 / 16.46
GÜNCELLEME: 11 Aralık 2022 / 16.46
Yeni eğitim öğretim yılında dokuz ilköğretim okulunda kantin sorunu yaşanacağı ifade edildi.

Milli eğitim müdürlüğü tarafından üç yıl süreyle işletmeye verilen okul kantinlerinde 52’sinin ihalesi yapıldı. Dokuz ilköğretim okulunun kantinine talipli çıkmayınca bu okullarda ikinci bir kantin ihalesi yapılacağı kaydedildi.

Barbaros Hayrettin Paşa ilköğretim okulu, Ali Süzer İşitme Engelliler ilköğretim okulu, Arif Nihat Asya lisesi, Aydınlar ilköğretim okulu, Görme Engelliler ilköğretim okulu, Beylerbeyi ilköğretim okulu, Kazıklı ilköğretim okulu, Nuriye Zekeriya Kına ilköğretim okulu ve Özdemirbey ilköğretim okullarının kantin işletmesine talipli çıkmadı. Bu okullarda okuyan çocukların yeni ihale yapılana kadar ihtiyaçlarını nasıl temin edecekleri ise düşündürücü.

Hacı Sani Konukoğlu ilköğretim okulunun ihalesine katılan Seda güvercin 15 milyar TL bir yıllık kira bedeli karşılığı kantin işletme hakkına sahip olurken, mesleki eğitim merkezinin kantin ihalesine katılan Bilal Meçan 400 milyon TL ile en düşük fiyatla işletmeye sahip oldu. Geçmiş yıllarda ihaleye katılıp, sözleşmesini fes edenlere verilen bir yıl ihalelere katılma cezası, ihalenin katılımcılarının az olmasına neden olarak gösteriliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *