ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kantinler yine iştah kabarttı

Kantinler yine iştah kabarttı
YAYINLAMA: 29 Kasım 2021 / 17.08
GÜNCELLEME: 29 Kasım 2021 / 17.08
Okulların kantin ihalesine yine olağanüstü ilgi vardı. İhalenin basına ve halka açık olarak yapılması herkesi memnun etti. Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde bulunan ilk ve orta dereceli okullarda sözleşme süresi biten kantinlerin ihalesi açık artırma usulü ile yapıldı.

Bazı kantinlerinin ihalesine 20 kişi katılırken, artırmalarda kıran kırana bir yarış yaşandı. Basına ve halka açık yapılan ihale iştirakçilerin kaygısını giderdi.

Şeffaf bir ihale oldu

Şahinbey Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda dün yapılan okul kantini ihalelerinin komisyon başkanlığını İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Aykaç yaptı. Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde bulunan ilk ve ortaokul dereceli ihale süresi dolan ve çeşitli nedenlerle feshedilen 39 kantin ihalesi açık artırma ile yapan komisyon başkanı Mesut Aykaç, objektif bir ihale yaptıklarını, sistemli ve kurallara uygun, şaibeye taviz verilmeden suiistimalsiz bir ihale yapıldığını açıkladı.

Her zaman olduğu gibi dün yapılan kantin ihalelerine büyük ilgi gösterirken yüksek rakamdan alınan kantinler söyle: Cumhuriyet lisesi kantini 12 milyar 120 milyon, Hacı Sani Konukoğlu ilköğretim okulu kantini 10 milyar 850 milyon, Ahmet Erkul Anadolu Ticaret Meslek Lisesi 9 milyar 250 milyon, Mehmet Akif ilköğretim okulu kantini 7 milyar 930 milyon. Bu arada İnci Konukoğlu ilköğretim okulu kantini için 13 kişi, Adil Kasapseçkin kantini içinde 23 kişi başvurdu.

Daha önce tartışmalı geçen ve çeşitli iddiaların olduğu ileri sürülen kantin ihalelerinde bu kez hem polis, hem de milli eğitim müdürlüğü işi sıkı tuttu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *