ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kanun ne diyorsa yapmak zorundayız

Kanun ne diyorsa yapmak zorundayız
YAYINLAMA: 15 Nisan 2022 / 14.41
GÜNCELLEME: 15 Nisan 2022 / 14.43
“Seçimden kaçmıyoruz” diyen Nakıboğlu, “Gaziantep Ticaret Odası ve Sanayi Odası’nın güdümünde değiliz” diye konuştu

Organize Sanayi Bölgesi yönetiminin atamayla değil, seçimle belirlenmesini isteyen sanayiciler, toplanan imzaları Organize Sanayi bölge müdürlüğü ve valiliğe vererek yasanın uygulanması ve seçim yapılmasında ısrar ederken, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu bölgede seçim şartlarının henüz oluşmadığını söyledi. Nakıpoğlu, konuyu bakanlıkla görüştüklerini ve gelecek yanıtı beklediklerini ifade ederken, “Yapılan yanlış. Yönetimdeki insanlar sanayici değil mi? Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Sanayi Odası’nın güdümünde değiliz. Onlar bizi denetliyor” dedi.

Organize Sanayi bölgesindeki sanayicilerin belgeleri istendi

Sabah’ın “Sanayici kazan kaldırdı” başlıklı haberiyle bölgedeki huzursuzluk su yüzüne çıkarken, Başkan Cahit Nakıboğlu, Organize Sanayi bölgesindeki parsel sayısının 590 değil 650 olduğunu, ayrıca 4.’üncü Organize Sanayi bölgesindeki parsel sayısının henüz belli olmadığını belirterek, “Evet 179 imzalı bir dilekçe geçen hafta bize verildi. Seçim istiyorlarmış. Dolayısıyla seçim olması için üçte bir çoğunluğun olması gerek, ama bu rakam çoğunluğu oluşturmuyor. Kaldı ki 179 başvuru içerisinde olası bir seçimde oy kullanacakların sayısı 114. Fakat bu sayıda çoğunluk değil, çünkü oy kullanacak gerçek sanayicinin sayısı daha fazla. Şimdi biz bu sayıyı tespit etmek için tüm sanayicilerden belgelerini getirmesini istedik. Bu konuda elimizde net bir rakam yok, herkes bir sayı söylüyor” dedi.

Seçimden kaçmıyoruz

Seçimden kaçmadıklarını, şartlar oluştuğunda seçime gidebileceğini söyleyen Nakıpoğlu, “Seçim istemiyoruz diye bir iddiamız yok. Ancak mevcut duruma göre Organize Sanayi bölgesi seçim yapamaz. Çünkü yasaya göre o çoğunluk henüz oluşmadı. Dördüncü organize Sanayi bölgesinin durumu hala belli değil” diye açıklamada bulundu.

Bakanlıktan görüş soruldu

Henüz Organize Sanayi Bölgesi’nde kaç iş yerinin iş yeri açma izin belgesinin olduğu, ruhsatının olup olmadığını bilinmediğini hatırlatan Nakıpoğlu, bunların tespiti için bölgedeki tüm sanayicilere resmi yazı yazdıklarını açıkladı.

Bu arada sanayicinin talebiyle ilgili Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na görüş sorduklarını ifade eden Nakıpoğlu, “Sanayicinin başvurusunu dikkate aldık. Bu nedenle belge tespitine başladık. Ayrıca bakanlığı da resmi yazı yazdık. Şimdi buralardan gelecek sonuçları bekliyoruz. Kanun ne diyorsa onu yapmak zorundayız kanundan veya seçimden kaçan yok” dedi.

Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep

Sanayi Odası sadece denetliyor

Gaziantep Ticaret Oodası ve Gaziantep Sanayi Odası’nın güdümünde olmadıklarını oraların sadece Organize Sanayi bölgesini denetlediğini ve kontrol ettiğini bunun da olması gerektiğini savunan Nakipoğlu, “Bu kadar sanayicinin elbette denetlenmesi gerek, yoksa başıboşluk oluşur. Böyle bir yer kontrolsüz ellere teslim edilemez. 15 kişilik yönetimin 12’si sanayici. Bu arada seçim istiyoruz diye imza atanların birçoğu şimdi imzalarını geri çekmeye başladı” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *