ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kapalı sağlık ocakları yeni tayinlerle açılacak

Kapalı sağlık ocakları yeni tayinlerle açılacak
YAYINLAMA: 11 Nisan 2022 / 13.38
GÜNCELLEME: 11 Nisan 2022 / 13.38
Gaziantep’e yeni tayin olan doktor, ebe ve hemşirelerin, kapalı bulunan sağlık ocaklarında görevlendirileceğini söyleyen Vali Lütfullah Bilgin, herkese düzenli sağlık hizmeti vermek istediklerini açıkladı.

Sağlık hizmetleri en ücra köşelere kadar gidecek

Devletin temel görevlerinden birinin sağlık hizmetlerini en ücra köşelere kadar götürmek olduğunu ifade eden Bilgin, bu alanda belli bir mesafe katedilmesine rağmen halen önemli eksikler olduğunu bildirdi.

Bilgin, “Sağlık alanında verilen hizmetlerin geçmişle mukayesesi yapıldığında ilerleme olduğu görülecektir. Her alanda gelişmiş ve kalkınmış olan Gaziantep’e hiç yakışmayan acil Servis hizmetleri veriliyordu. Bu sıkıntı yeni hizmete giren modern acil ünitesi ile çözüldü” diye konuştu.

Sağlık ocaklarında idrar ve kan tahlili yapma imkanı

Gaziantep’te sağlık hizmetlerinin en ücra yerlere götürülmesi için yeni tayin olan doktor, ebe ve hemşirelerin öncelikli olarak kapalı sağlık ocaklarında görevlendirileceğini belirten Vali Bilgin, “Ondan sonra özellikle kalabalık nüfusa hitap eden sağlık ocaklarına kan ve idrar tahlili yapma ve röntgen çekme gibi hizmetlerin verebilmesi için gerekli malzemelerin alınması yönünde gayret göstereceğiz. Özel idare bütçesinin yeterli olması durumunda bunların bir kısmını karşılamayı planlıyoruz” dedi.

Kanser hastanesi bölgeye hizmet verecek

Öte yandan kanser hastanesinin tamamlanıp hizmete girmesiyle bölge insanına önemli hizmet verileceğini kaydeden Bilgin, “Yalnız Gaziantep’e değil, bölgedeki tüm insanlara hizmet verilecek. Böylece hastaların uzak batı şehirlerine gitmesine, masraf etmesine gerek kalmayacak” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *