ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Karataş’ın alt yapı sorunu sona eriyor

Karataş’ın alt yapı sorunu sona eriyor
YAYINLAMA: 09 Ocak 2022 / 17.00
GÜNCELLEME: 09 Ocak 2022 / 17.00
Karataş toplu konut alanının alt yapısı için mayıs ayında 150 milyar ihale yapılacağını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, geçen yıl bölgede 250 milyarlık kanalizasyon işi yaptıklarını da ifade etti.

Ağaçlandırma sürüyor

Toplu konut alanının alt yapısı konusunun bazı siyasiler tarafından istismar edildiğini söyleyen Ağyüz, şu anda oluşturulan kooperatif kodlarının hiçbirinin kanal ve su boru döşeme eksiğinin olmadığını vurguladı. 25 Nisan Cuma günü değişik ebatta 7.5 km içme suyu işinin ihale edildiğini belirten Ağyüz, “İçme suyu boru alımından sonra içme suyu boru döşeme işi ihalesi yapılacak. İçme suyu ve kanalizasyon boru döşeme işleri hızlı şekilde başlayacaktır. Kışın sert gelmesinden dolayı tahribatlar giderilerek ihtiyaç olan bölgelerin yolları satı kaplama asfalt yapılacaktır. Ayrıca Karataş toplu konut bölgesinde çok yoğun ağaçlandırma yapılmış olup, iki adet parkın ihaleyle yapımı da haziran ayı içerisinde gerçekleştirilecektir. Karataş toplu konut bölgesinde altyapı sorunu şu anda yerleşim yapılan alanlarda olmadığı gibi bu yıl sonuna kadar hiçbir bölgede kalmayacaktır” dedi.

GASKİ su vermiyor

Bölgede tek sorunun GASKİ’nin yeterli suyu vermemesi olduğunu ve GASKİ tarafından yapılan ve zorlu olan iki adet kanal deşarj noktalarının yapılmaması olduğunu söyleyen Ağyüz, “Her iki konu GASKİ’nin görev alanıdır. Her kanalizasyonu aça atmak zorunda olan yerler için bir veya iki adet foseptik toplama kuyusu belediyemiz tarafından yapılacaktır, ama bu geçici çözümdür. Dileğimiz biz kanalizasyonu döşeyip içme suyu boruları götürürken GASKİ’nin üzerine düşeni tez elden yapmasıdır. Belediye olarak bizim yapmamız gerekeni bir başka belediye yapsın demiyoruz, ama biz kendimize düşeni yapıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *