ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Karı istismar ettiler

Karı istismar ettiler
YAYINLAMA: 07 Kasım 2021 / 16.55
GÜNCELLEME: 07 Kasım 2021 / 16.55
İki gün aralıksız yağan kar nedeniyle kent ulaşımı olumsuz etkilenirken, büyükşehir Belediyesi, karla mücadeleyi aksatmadan sürdürdüğünü bildirdi. Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan, kar temizliği ve yol açma çalışmalarının gece gündüz devam ettiğini belirterek, basının bu çalışmaları görmezden geldiğini iddia etti.

Belediyeyi küçük düşürmeye çalışıyorlar

Karla mücadeleye 3 trilyon harcadıklarını bildiren Doğan, dün bir basın toplantısı düzenleyerek, son günlerde basında kar temizliğinde belediyenin yetersizliğine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Doğan, “bunlar yersiz eleştiriler” diye konuştu. 1968 yılından bu yana kentin ilk kez böyle ağır bir kış geçirdiğini ifade eden Celal Doğan, 35 yıl sonra büyük bir kar yağdığını belirterek, bazı kesimlerin bunu istismar ederek belediye küçük düşürmeye çalıştığını ileri sürdü.

Biz temizledik, kar yağdı

Doğan, Gaziantep'te 30 ana artelin yanı sıra 10 bini Şahinbey'de, 8 bin 300’ü Şehitkamil'de olmak üzere toplam 18 bin 300 sokak bulunduğunu hatırlattı.

Doğan, “Karla mücadelemiz aralıksız devam etti. Ancak biz temizledik, kar devam ettiği için yapılan mücadeleyi basın görmemezden geldi. Çıkıp da yağma diyemezdik. Bizim insanımız kar yere düşer düşmez hemen kaldırırsın istiyor. Bu hiçbir zaman için mümkün değil” dedi.

Trafikte önemli aksama olmadı

Kent merkezinde bazı bölgelerde kar kalınlığının 45 ila 60 santime çıktığını kaydeden Doğan, buna karşılık tüm araç ve personelin çalıştığını, ancak kar nedeniyle trafikte önemli aksama olmadığı gibi, su kesintisinin de olmadığını açıkladı. “Belediyenin faaliyetini küçük düşürmeye, çalışıyorlar. Bazı kesimler doğal bir afet olan kardan medet umuyor” dedi.

Şimdi de yollar köstebek

yuvasına döndü diye yazarsınız

Doğan, toplantı sırasında kar nedeniyle yollarda bozulma olduğuna da dikkat çekerek, “Şimdi de yo"llar köstebek yuvasına döndü diye yazarsınız. Ama kar kalktıktan sonra bozuk yerlerden saat çalışmalarına başlayacağız” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *