ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Karkamış Barajından su tahliyesi başladı

Karkamış Barajından su tahliyesi başladı
YAYINLAMA: 25 Temmuz 2023 / 20.56
GÜNCELLEME: 25 Temmuz 2023 / 20.57
Fırat Nehri üzerindeki barajlardan Karkamış’ta su tahliyesine başlandığı bildirildi

Gaziantep Valiliği Kriz Yönetim Merkezi (KYM) Başkanı İsmail Korkmaz, Fırat Nehrindeki su seviyesinin Gaziantep’teki yerleşim merkezleri için bir tehdit oluşturmadığını belirtti.

Korkmaz, bölgede etkili olan yağışlar sonucu su seviyesi yükselen barajlardan su tahliye edilmesinin gündeme geldiğini söyledi. Korkmaz, Fırat Nehri üzerindeki barajlardan su tahliyesi sırasında yerleşim birimlerinin zarar görmemesi için önlemler aldıklarını ifade etti.

Fırat Nehri üzerinde Keban, Birecik ve Karkamış Barajlarının bulunduğunu ve oluşturulan bu plan çerçevesinde gerçekleştirilecek su tahliyesine başlandığını anlatan Korkmaz, olası taşkınlara karşı Fırat Havzasında yaşayanların uyarıldıklarını bildirdi.

Nehirdeki su seviyesinin sürekli olarak izlendiğini vurgulayan Korkmaz, olası bir taşkına müdahalede gecikmeye meydan vermemek için iş makinalarının bölgede bekletildiğini belirtti.

Korkmaz, Karkamış ilçesi yakınında Fırat Nehri içindeki adacıktaki 3 evin güvenlik amacıyla boşaltıldığını, Gaziantep’te de bu 3 ev dışında boşaltılan ev bulunmadığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *