ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Karne sahtekarları, özel hastanelerin kabusu oldu

Karne sahtekarları, özel hastanelerin kabusu oldu
YAYINLAMA: 01 Mayıs 2023 / 14.45
GÜNCELLEME: 01 Mayıs 2023 / 14.45
Başkalarına ait sağlık karnelerini kullananlara özel hastanelerin kabusu haline geldi.

Kendine ait olmayan karneyle özel hastanelere sevk yaptırmayı başaran dolandırıcılar, hastanenin en az yedi yıl resmi kurumlarla sözleşmesinin iptaline, yani bir anlamda kapısına kilit vurulmasına neden oluyor.

Hem hastaneyi hem eczaneyi dolandırdı

Özel hastaneler, sevkle gelen hastaların kimlik kontrolünün iyi yapılması konusunda uyarılırken, bundan yaklaşık bir yıl önce Konukoğlu Tıp Merkezi’nde başkasına ait Bağ-Kur karnesi ile tedavi gördüğü belirlenen bir kişinin hastaneyi ve ilaç aldığı eczaneyi dolandırdığı ortaya çıktı. Hastane yetkilileri ve eczane sahibi dolandırıcı hastayı mahkemeye verirken, Bağ-Kur, tedavi tutarı ve ilaç giderini hastane ve eczaneden geri aldı.

Tedavi ve ilaç ücreti geri alındı

Bundan bir yıl kadar önce, kendisine çok benzeyen kardeşi Bayram Uslu’ya ait Bağ-Kur karnesi ile Konukoğlu tıp merkezine sevkini yaptıran Hacı Uslu’ya burada anjiyo ve by-pass yapıldı. Aradan bir yıl geçtikten sonra, Hacı Uslu’nun diğer kardeşi Bağ-Kur’a ihbarda bulunarak, kardeşinin kendisine ait olmayan karneyle tedavi ve ameliyat olduğunu bildirdi. Bağ-Kur tarafından görevlendirilen müfettişler incelemelerini sürdürürken, Hacı Uslu için yapılan tedavi ve ilaç masrafları Konukoğlu Tıp Merkezi ve Ayata Eczanesi’nden geri alındı.

Hastaneler titiz davranmalı

Konuyla ilgili olarak sorularımızı yanıtlayan Konukoğlu Tıp Merkezi Genel Müdürü Dr. Asım Güzelbey olayı doğrularken, “Hacı Uslu bize devlet hastanesinden acil olarak sevk edilmiş. Biz polis değiliz ki, hastanın kimliğine bakar yatırırız. Meğer bu şahıs kardeşine ait Bağ-Kur karnesini kullanıyormuş. Görülüyor ki, sevkli gelen hastaların kimliği konusunda daha titiz davranmak gerekiyor. Böyle bir durumda özel hastanelerin ihmali ve kastı olduğu saptandığında, resmi kurumlarla sözleşmesi en az yedi yıl iptal ediliyor ki buda özel hastanelerin ölümü demek” diye konuştu.

Hacı uslu adlı dolandırıcının hem hastane yönetimi hem de Ayata Eczanesi sahibi tarafından dava edildiğini hatırlatan Dr. Güzelbey, “İnsanlar başkalarının karnesini kullanmasın. Bu eninde sonunda ortaya çıkar ve bunu yapanlar cezasını çeker” dedi. Bu arada Bağ-Kur’un, ameliyat bedeli olarak Konukoğlu tıp merkezinden 5 milyar masraf kestiği bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *