ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kasetçiler uyarıldı

Kasetçiler uyarıldı
YAYINLAMA: 04 Ocak 2022 / 13.57
GÜNCELLEME: 04 Ocak 2022 / 13.57
Gürültü kirliliği yapanlar affedilmeyecek

Gazino, bar, diskotek, düğün salonu, kulüp ve lokanta gibi kamuya açık 51 iş yerine gürültü kontrol monitörü taktırılarak kontrol edildi ve gürültü kirliliği yapanlara 1 milyar 703 milyar 462 milyon lira ceza kesildi.

Gece vakti bağırdı cezayı yedi

İl Çevre Müdürü Mesut Nizipoğlu, gürültü kirliliği ile mücadele kapsamında, konvoy halinde seyreden araçların düğün, nişan, sünnet, şölen ve benzeri yüksek seslerin çalmaması için trafik ekipleri ile koordinasyon sağlanarak denetim çalışması yapıldığını açıkladı.

Kentte sayıları 40’ı bulan kasetçiler

gürültü kirliliğinin baş aktörlerinden

Emniyet müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde, düğün konvoylarında korna çalan iki araç sürücüsü hakkında tutulan tutanak ve apartman dairesinde yüksek sesle müzik dinleyen bir kişi hakkında toplam 1 milyar 703 milyon 462 bin lira idari para cezası kesildi. Geceleyin bağırıp gürültü kirliliği yapan dört kişi hakkında da idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Kasetçiler denetim altında

Kentte kaset satışı yapan 40 iş yerinin dışarıya hoparlörle gürültü vermemesi için gerekli uyarıların yazılı olarak yapıldığı, ayrıca kasetçilerin müzik yayını yapmak suretiyle çevreye görüntü kirliliğini rahatsız etmemesi için denetimlerin sürdürüldüğü açıklandı. Meskun mahal içerisinde her türlü silah ve huzur bozucu patlayıcı madde sonucu oluşan gürültü kirliliğinin önlenmesi amacıyla, emniyet müdürlüğü asayiş Şube müdürlüğü tarafından tutulan 13 tutana Çevre Müdürlüğüne gönderilmesi sonucu ilgililer hakkında İdari para cezası kesildi. Anonsta yayın yapan araçların cihazlarının gürültü düzeylerinin de ayarlanarak mühürlendiği ifade edildi.

Ambulanslar lüzumsuz

yere siren çalınca ceza

Ayrıca hasta taşımakla görevli olan ambulansların içerisinde hasta taşınmadığı ve acil bir durum söz konusu olmadığı halde lüzumsuz yere silen ya da klakson çalarak, insanları heyecanlandırıp huzur ve sukunetini bozmaması için daha duyarlı davranılması amacıyla tüm hastanelerle konuyla ilgili resmi yazı gönderildi. Ambulans sürücüleri uyarıldı. Bu yıl dört ay içerisinde vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine müzikli işyerlerine 44 denetim gerçekleştirildi. Bu arada 20 şahsa para cezası kesildi. Gürültü ile ilgili şikayetlerin anında değerlendirilmesi için alo 176 gürültü hattının mesai Saatleri içerisinde çalıştığı kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *