ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kayacık Barajı için gayret sarf ediyoruz

Kayacık Barajı için gayret sarf ediyoruz
YAYINLAMA: 07 Haziran 2024 / 15.03
GÜNCELLEME: 07 Haziran 2024 / 15.03

Vali Lütfullah Bilgin, GAP Кayacık Barajı'nın bir an önce bitirilerek hizmete açılması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini bildirdi.

Bilgin, yaptığı açıklamada, Aralık ayının başından itibaren barajda su tutma işlemine başlanacağını ifade etti. Kamulaştırma işlemleri tamamlanan arazi sahiplerinin, varsa kamulaştırılan araziler üzerindeki ev, ağaç ve benzeri mallarını kaldırmaları gerektiğini ifade eden Bilgin, açıklamasında şu bilgilere yer verdi: "Bu husus can ve mal güvenliği açısından da ayrı bir önem arz etmektedir. GAP Kayacık Barajı'nın bir an önce bitirilerek hizmete açılması için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Bu baraj bitirildiğinde 1 milyon dekar arazi sulanacak.

Bu çok büyük bir iştir. Hemen bitecek bir iş değildir. Devletimiz başladığı işi mutlaka bitirecektir. 1 milyon dekar arazinin sulanarak, yapılacak sulu tarım ile elde edilecek ürünün bolluğu da dikkate alındığında ilimiz ve ülkemiz ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacağı kuşkusuzdur." Bilgin, Atatürk'ün "Köylü milletin efendisidir" diyerek köylü vatandaşların ne kadar değerli olduğunu vurguladığını, şehirde olan her imkanın köylerde de olması gerektiğine inandığını ifade etti.

Bilgin, köylerde yaşayan vatandaşların, çağın her türlü imkan ve nimetlerinden yararlanarak huzur, güven ve mutluluk içerisinde yaşamlarını sürdürmeleri için, Gaziantep Valiliği ve İl Genel Meclisi olarak büyük çaba ve gayret sarf ettiklerini belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *