ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kaybedeceğini kendisine daha önce söylemiştim

Kaybedeceğini kendisine daha önce söylemiştim
YAYINLAMA: 24 Ağustos 2023 / 23.04
GÜNCELLEME: 24 Ağustos 2023 / 23.24
Abdulkadir Konukoğlu, Celal Doğan’ın kendisini hedef alan sözlerini yanıtladı:

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan’ın “Gaziantepli işadamlarının bu seçimlerde AKP ye çalıştığı” şeklindeki sözlerini, “Bu suçlama Celal Bey’e hiç yakışmıyor, 70-75 bin fark yemişsiniz. Bu sonucu şuna veya buna yüklemenin faydası yok. Biz her zaman sağ partileri destekledik. Niye, daha önce solculuk da şimdi sağcı mı olduk” diye konuştu.

Doğan, açıklamasında Konukoğlu’nu suçladı

Eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, dün İstanbul sabah gazetesinde yer alan röportajda, Gaziantepli iş adamlarının bu seçimde AKP ye destek verdiğini söylerken, isim vermeden Konukoğlu’na yüklendi. Doğan’ın “Onlar tamamen çıkar adamlarıdır. Hiçbir şekilde inançları falan yoktur. Tamamen güce yönelik çalışmalar yaparlar” şeklindeki açıklaması şok etkisi yarattı.

“Celal Bey canımız ciğerimizdir”

Celal Doğan’ın bu açıklaması üzerine dün telefonla arkadaşımız Nurgün Balcıoğlu’nun sorularını yanıtlayan Abdulkadir Konukoğlu, konuşmasının başında ve sonunda “Celal bey benim canım ciğerimdir halen de öyledir. Ama yara almıştır. Kaybetmesine üzüldüm. İnşallah ileride CHP’nin başına geçer” diye açıklamada bulundu. Konukoğlu’nun gazetemize yaptığı açıklama şöyle:

Antep'ten aday olmasa iyi olurdu

“Celal Bey’in açıklamalarını okudum ve kendisine hiç yakıştıramadım. Kaybetmesine üzüldüm. Ancak kendisine kaybedeceğini daha önce söylemiştim. Antep'ten aday olmasa daha iyi olacaktı. İstanbul'dan adaylığını koymalıydı. Çünkü ne kadar da olsa ne kadar hizmet etseniz de bir süre sonra yüzünüz eskiyor”

Herkes artık yeter diyordu

“70-75 bin fark yemişsiniz. Şimdi bu sonucu şu veya buna yüklemenin bir faydası yok. Bunlar fasarya şeyler. Biz Celal beyi 2 dönem destekledik. Ama artık kiminle konuşsanız artık yeter diyordu. Celal Bey’in dostları bunu biliyordu. Kendisi de son ana kadar çok tereddüt etti. Çevresi onu yanlış yönlendirdi. İnşallah CHP’nin başına geçer”

Asım bey bir profesyonel aday olamazsın diyemem

Asım bey benim profesyonel bir arkadaşım. Yıllarca birlikte çalıştık. Benim hastanenin genel müdürlüğünü yaptı. Sağ olsun son derece faydalı hizmetler verdi. Ama profesyonel bir adam ben ona politikaya giremezsin, aday olamazsın, seçime giremezsin diyemem. Siz benim çalışma arkadaşlarımı şu CHP’li veya bu şu partili diye ayırdığını hiç duydunuz mu?

Ortada önemli bir oy farkı var

“Gaziantepli sanayicinin tamamının AKP ye destek verip vermediğini bilemem. Herkes bir tarafı tutar. Ben kimlerin nereye destek verdiğini bilmem. Ortada 70-75 bin oy farkı var. Bu az bir fark değil.”

Gaziantepli iş adamlarını Uzanlar’la mukayese etmesi yanlış

“Celal Bey Gaziantep’te iş adamlarını Uzanlar’la mukayese ediyorsa kendisine yazıklar olsun. Gaziantep'te iş adamlarını hiç tanıyamamış. Niye Gaziantepli iş adamları kimi dolandırmış. Bu tür açıklamalar Celal Bey’i büyütmez”

Ben sağ görüşlüyüm, hiçbir zaman CHP’li olmadım

“Ben sağ görüşlüyüm. Hiçbir zaman CHP’li oldum demedim. ANAP vardı, ortada kalmadı. Tabii ki oyumuzu AKP ye verecektik. Ama ben seçimden önce çıktığım hiçbir platformda bunu dillendirmedim. Oysa bundan önceki seçimlerde meclisteki konuşmalarımızda Celal Bey’e destek vereceğimizi açıkça söyledik”

Bundan önceki seçimlerde tarafsız belediye başkanıydı

“Biz cephe mi değiştirdik ki bu tür suçlamalar da bulunuyor? Benim bir reyim var, onu da gider sağa atarım. Biz hangi zaman CHP’nin yanında yer almışız? Kendisi bundan önceki seçimlerde tarafsız belediye başkan adayı olduğunu söyledi, destek verdik. Ama bu seçimde CHP’nin adayı olduğunu açıkladı”

Kaybedeceğiniz rüyamda gördüm

“Bence bu açıklamalar hem yanlış hem de normaldir. İnsanlar yenildiğinde bir maçta bile yenilerseniz öfkelenirsiniz. Elbette kolay değil. Ama ben bunun rüyasını seçimden bir hafta önce gördüm. Kendisini arayacaktım bazı arkadaşlarımız yanlış anlaşılır diye aramamı engelledi. Rüyamda çok yorulmuş halde gördüm. Açıp başkan artık yeter diyecektim arayamadım”

Kopma OSB’deki olayla başladı

“Celal Bey, son 5 senede etrafını çok boşalttı. Gaziantep bir sanayici ve iş adamlarını çevresinden uzaklaştırdı. Son bir seneden beri de gittiği her yerde GTO ve GSO başkanları bana karşılar diye konuştu. Aslında tüm kopma Akif Ekici’nin Organize Sanayi Bölgesi başkanlığından alınmasıyla başladı. Bize baskı yaptı, bunu almayın diye”

Devletle ve belediyeyle bir işim yok

“Celal Bey’le fikirlerimiz ayrı. Hayatta hiçbir zaman partimi değiştirmedim. Hep sağ partilere oy kullandım. Benim ne devletle ne de belediyeyle bir işim yok. Belediyede bir tek hastane yeri ihalesine girdik, hizmet verelim diye. Bir de otel ihalesine girdik o da kendisinin baskısıyla olmuştur”

Milletvekili veya Belediye Başkanı olmak istesem olurdum

“İnançlı insanlarız. Ben bir günden bir güne milletvekili ve Belediye Başkanı olmak istiyorum diye bir talebim olmadı. Talebim olsa birinden biri mutlaka olurdu. Ama biz hiçbir zaman bu görevlere talip olmadık. Yalnızca Gaziantep’te sivil toplum örgütlerinde görev almayı tercih ettik

Para veya yardım dağıtıldığı lafları yersiz laflar

“Para dağıtıldığı veya yardım yapıldığı şeklindeki laflar yersiz laflar. Ben yardımın kime dağıtıldığını bilmem. Mahalle muhtarlarına sorun biz onlara CHP’liysen yardım vermeyiz diyebilir miyiz? Yardımlar herkese eşit dağıtılır. Üstelik seçim zamanında yardım dağıtmadık. Bizim yardımlarımız Ramazan ve Kurban Bayramında olur”

Celal bey CHP’nin başına geçerse memnun olurum

“Celal Bey bu konulara girmese iyi olur. Gaziantepli sanayici ve iş adamı ile niye çatışmaya giriyor ki? Her zaman tekrar edip söylüyorum Celal Bey benim canım ciğerimdir halen de öyledir. Kendisini  CHP’nin başında görmekten son derece mutlu olurum, sözlerimin bazı basın yayın organlarında çarpıtıldığı için yarın yazılı bir açıklama yapacağım. Sözlerimizi çarpıtarak bizi sanki çatışma halinde imiş gibi gösteriyorlar, bu da yanlış oluyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *