ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Kazanılmış hakları korumak için ilkeli sendikal mücadele yapıyoruz”

“Kazanılmış hakları korumak için ilkeli sendikal mücadele yapıyoruz”
YAYINLAMA: 29 Ocak 2024 / 13.18
GÜNCELLEME: 29 Ocak 2024 / 13.35

DİSK Bölge Temsilciler Meclisi Toplantısı yapıldı

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, işçilerin kazanılmış haklarını korumak için ilkeli sendikal mücadele yaptıklarını söyledi.

Çelebi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Salonu’nda düzenlenen DİSK Gaziantep Bölge Temsilciler Meclisi toplantısına katıldı.

Çelebi, toplantı açılışında yaptığı konuşmada işçilerin haklarını korumak, kazanılmış hakların elinden alınmasına karşı çıkmak için tatil yapmadan il il dolaşarak işçileri eğitmeye ve bilgilendirmeye çalıştıklarını belirtti.

Hükümetin Eylül ayında 2821 sayılı sendikalar kanunu ile 2822 sayılı toplu iş sözleşmesi ve lokavt yasalarında yapılacak değişiklikleri TBMM gündemine getireceğini söyleyen Çelebi şöyle konuştu: “Bu değişiklikler ile işçilerin kazanılmış haklarının ellerinden alınması gündeme gelecek. DİSK olarak işçiler hakkındaki yasalar görüşülürken direncimizi ortaya koyup işçilerin haklarını korumaya çalışacağız. Yani işçiyi, köylüyü, işsizleri bu konularda uyarmak adına muhalefet görevimizi yapacağız. Şimdiden Eylül ayındaki değişikliklere karşı direnmek için hazırlık yapıyoruz. Eylül ayında alanlarda mücadele edeceğiz” dedi. Sermayeden bağımsız hiçbir yerden icazet almayan bir sendikal anlayışına sahip olduklarını ifade eden Çelebi şöyle devam etti: “Sendikal alanda çalışma yaşamında hâlâ 12 Eylül yasalarının devam ettiğini görüyoruz. Hâlâ yüzde 10 baraj sistemi uygulanıyor. Noter şartı var, örgütlenme özgürlüğü yok, grev hakkı kağıt üzerinde var. Ama Bakanlar Kurulu tarafından eklenebilmesi gündeme getirilmek isteniyor. Emeklilik yaşının daha da artacağı kıdem tazminatının ortadan kalkacağı bir sisteme doğru gidiliyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *