ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

KDV oranı düşünce, su fiyatlarında indirim yapıldı

KDV oranı düşünce, su fiyatlarında indirim yapıldı
YAYINLAMA: 29 Temmuz 2024 / 14.59
GÜNCELLEME: 29 Temmuz 2024 / 14.59

KDV oranlarındaki düşüşü su fiyatlarına yansıttıklarını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere su fiyatlarında yüzde 10 indirim yapıldığını açıkladı. 2005 Yılı'nda mazota astronomik rakamlarda zam gelmemesi durumunda suya zam düşünülmediğini belirten Güzelbey, "Su bizim için Gaziantep'in en önemli meselesidir. Su, en önemli ihtiyaç olmasının yanı sıra temizlik ve hayattır. KDV'deki indirimi suya yansıtıyor ve su fiyatlarını yüzde 10 indiriyoruz" dedi.

Sudan nedenlerden dolayı halk sağlığından olmamalı Gazianteplinin daha temiz ve sağlıklı şartlarda yaşaması için su kullanımında kısıtlamaya gitmemesi gerektiğinin altını çizen Güzelbey, "Üzerinde en önemle durduğumuz konu, su. Su, insanın sağlıklı bir yaşam geçirebilmesi için olmazsa olmazdır. Bireylerin ve kentin temizliği için de su kullanımı çok önemli. Seçim çalışmalarımız sırasında insanların en fazla yakındığı şey, su fiyatlarının pahalı olmasıydı" dedi.

Güzelbey, "Hangi kapıyı çaldıysak, kimin elini sıktıysak suyun pahalılığından yakınıyordu. Bu nedenle suya çok özel bir önem verdik. İnsanların bu hassasiyetini bildiğimiz için su fiyatlarını indirdik. Suda indirim yaptığımızdan bu yana mazota üç kez zam geldi. Ancak biz zam yapmadık. Mazota astronomik rakamlarda zam gelene kadar da suya zam yok" diye konuştu.

İndirim yapılınca gelir iki kat arttı

Su ücretlerinde indirim yapmalarının doğru bir karar olduğunu, indirimin tahsilatı artırdığı belirten Güzelbey, "Su fiyatlarını indirmede hem halkımızı sevindirdik, hem de gelirimizi ikiye katladık. Düşünün, su fiyatlarında indirim yapmakla zarar değil, kar ediyorsunuz. Geliriniz geçmiş yıllara göre iki kat artıyor. Bu son derece olumlu bir gelişme dedi.

Otobüs işletmesinin zararı yüzde 20 oranında azaldı

Güzelbey, otobüs ücretlerinde yapılan indirim üzerine de otobüs işletmesinin zararının yüzde 20 oranında azalttığını, dolayısıyla indirimin yüzde 20 artışa neden olduğunu, ancak indirimden rahatsız olan bazı çevrelerin otobüs bilet ücretlerinin artırılmasını talep ettiğini kaydederken, "Otobüs bilet ücretlerinde yaptığımız indirimde çok olumlu karşılandı. Bilet ücretlerindeki indirimin ardından zararımız yüzde 20 azaldı. Şimdi bizim otobüs ücretlerine zam yapmamızı isteyenler var. Ancak biz kim ne düşünürse düşünsün, otobüs ücretlerine zam yapmayacağız" diye konuştu.

Kavşakla ilgili bilgi almak ve çalışmaları yerinde incelemek isteyenler, sabah 07:00 de ve gece 24:00 te beni orada görebilir dedi.

Karşılarına kaya çıkınca geçiş ertelendi

25 Aralık'ta Maarif Kavşağı tünelinden geçiş planladıklarını ancak kazı yapılan yerde kaya çıkması üzerine bunun gerçekleşemediğini belirten Güzelbey 25 Aralık törenlerinin yapıldığı gün Maarif Kavşağı tünelinde bir geçiş düşünüyorduk. Fakat tünelin bir bölümünün kaya çıkmasından dolayı, biraz gecikme oldu. 25 Aralık törenlerinin kutlandığı saatte 11-10'da bana tünelin açıldığına ait bilgi geldi. Fakat buna rağmen geçişi gerçekleştiremedik. Ancak Maarif Kavşağını 25 Ocak'ta tamamlayacağımızı söylemiştik. 25 Ocak'ta kesin tamamlanıyor. Hatta 25 Ocak'tan bir iki gün önce bile hizmete açabiliriz şeklinde açıklama yaptı.

19 Şubat'ta Maarif Kavşağı'nı Başbakan Erdoğan açacak

Güzelbey, 19 Şubat'ta Başbakan Erdoğan'ın Gaziantep'e geleceğine ve Maarif Kavşağının resmi açılışını Başbakan Erdoğan’ın yapacağını belirtirken, 19 Şubat’ta Başbakan Erdoğan Gaziantep'e gelecek. Maarif Kavşağı'nın resmi açılışını da 19 Şubat'ta Başbakanı Erdoğan'a yaptırmayı düşünüyoruz. Ayrıca aynı gün Doğumevi Kavşağı’nın temeli atılacak. Tugay ve KÜSGET Kavşağı’nın da projeleri gündeme gelecek” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *