ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kendi hesabını veremeyenlere ülkenin hesabı teslim edilemez

Kendi hesabını veremeyenlere ülkenin hesabı teslim edilemez
YAYINLAMA: 02 Temmuz 2021 / 13.06
GÜNCELLEME: 02 Temmuz 2021 / 13.06
Cumhuriyet Halk Partisi’nin bulunduğu dönemde ne ampul partisi ne de diğerlerinin cumhuriyet için tehlike oluşturamayacağını ifade eden CHP Milletvekili Adayı Abdülkadir Ateş, “CHP, TBMM’de olsaydı 28 Şubat olayı yaşanmazdı” dedi. Ateş, mahkemede kendi hesabını veremeyenlere ülkenin hesabının teslim edilmesinin çok yanlış olacağına dikkat çekti.

CHP’nin Türkiye Cumhuriyetini kuran ve ülkeyi bu düzeye getiren bir parti olduğunu vurgulayan Ateş, ‘AK Parti lideri Tayyip Erdoğan’ın ‘Sosyal demokratlar bu ülkeye hizmet etmemişlerdir’ açıklamasına sert tepki gösterdi. CHP olmasaydı bugün ülkenin bağımsız bir ülke bile olamayacağını hatırlatan Ateş, “Eğer bugün ülkede sanayileşme varsa, tarımda ilerleme varsa, eğitimde, sağlıkta belli bir noktaya gelindiyse, tüm bunlar CHP sayesinde aşılmıştır. 3 Kasım’dan sonra da ülkemiz bugünkü sorunlardan kurtulacaktır. Dolayısıyla Erdoğan’ın kullandığı ifade çok yanlıştır, kendisini kınıyorum” diye konuştu.

3 Kasım seçimi yaklaştıkça halkın CHP’ye teveccühünün arttığını ifade eden Ateş, “Bu gerçeği gören AKP telaş içerisinde. Halkın, CHP’ye olan ilgisini görünce paniklemeye başladılar. Türkiye’nin aydın insanları, cumhuriyet aşığı insanları demokratik yollardan bunlara sandıkta gereken dersi verecektir. Bunun telaşı içindeler” dedi.

CHP’nin mecliste olduğu bir dönemde ne ampul ne de diğer herhangi bir partinin cumhuriyet için tehlike olamayacağını vurgulayan Ateş şöyle konuştu: “28 Şubat CHP’nin mecliste olmamasından kaynaklanmıştır. Cumhuriyetin teminatı ve koruyucusu CHP’dir. İnşallah bu dönemde tek başına iktidara geleceğine göre bir tehlikenin olması da söz konusu değil.”

Mahkemelerde kendi hesabını veremeyen bir insana devletin hesabının teslim edilemeyeceğini kaydeden Ateş, “Erdoğan hakkında İstanbul Belediye Başkanlığı dönemiyle ilgili açılan ve halen devam eden çok sayıda dava var. Bazıları yeni açılıyor. Dolayısıyla yaptıkları yapacaklarının teminatı olan Erdoğan’a bu ülke nasıl teslim edilebilir. Halen mahkemelerde kendini aklayamayan birine devletin hesabı, devlet yönetimi teslim edilemez. O zaman Türkiye’yi ne hale getireceği de meydanda. Seçmen bu durumda ders çıkarmalı. Ve oyunu ona göre kullanmalı.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *