ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kendi yöneticimizi seçmek istiyoruz

Kendi yöneticimizi seçmek istiyoruz
YAYINLAMA: 15 Nisan 2022 / 14.42
GÜNCELLEME: 15 Nisan 2022 / 14.42
Organize Sanayi Bölgesi’nde sanayiciler, kendi yönetimlerini seçmekte ısrarlı olduklarını söyledi.

Toplam 650 parsel veya 590 parsel de olsa 179 tane sanayici olarak seçim yapılması için imza verdiklerini belirten firma temsilcileri, “Bu sayı 179 veya 150 fark etmez, sanayici burada seçim istiyorsa gereği yapılmalı. Kanunun uygulanmasını istiyoruz. Üstelik organize Sanayi bölgesi yönetimi bunlardan 114 tanesini seçme ve seçilme hakkına sahip olduğunu iddia ediyor. Zaten toplam ruhsatlı oy kullanma hakkı olanların sayısı 238. O zaman çoğunluk her şekilde mevcut. Niçin kanun uygulanmıyor?” diye konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi yönetimine

demokratik seçim yapılmasını istiyoruz

Organize Sanayi Bölgesi’nde seçim yapılması için imza atan ve atmayan sanayicilerden bazen son zamanlarda sıkıntı yaratan bir konunun Sabah’ta yer almasından sonra görüşlerini açıkladı. Teymur Tekstilden Mehmet Teymur, “İçinde bulunduğumuz sıkıntıyı gündeme getirmişsiniz. Bu konuda huzursuzluk var. Biz kendi yöneticimizi kendimiz seçmek istiyoruz. Bu dediğimi Katip bir seçim yapılmasından yanayız. Adam olmazsın. Üstelik atamalara karşı olan bir zamanda yeni atamalar yapmak hoş olmaz. Bu konuda organize Sanayi bölge müdürlüğüne başvuruda bulunuldu, ama hala yanıt vermediler. Sürekli oyalıyorlar. Buna ne hakları var” diye konuştu.

Organize Sanayi bölgesinin kimsenin

desteğine, yönlendirmesine ihtiyacı yok

Kavga, gürültü istemediklerini söyleyen Oktay Kara, yasanın uygulanmasından yana olduğunu söyledi. Organize Sanayi bölgesindeki sanayicilerin kendini kanıtladığını kaydeden Kara, “Doğal olarak kendi yönetimini seçmesi gerektiğini belirterek, Gaziantep ticaret odası ve Gaziantep Sanayi odasına teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar organize Sanayi bölgeyi kurmuşlar ve bugünlere getirmişler. Bu süreçte organize Sanayi bölgesi büyüdü ve gelişti. Artık kimsenin desteğine ve yönlendirmesine ihtiyaç kalmadı. Kendini ispatlayan, ne yapacağını bilen insanların kendi yönetimini seçmesinde bir sakınca yoktur. Onun için atama veya tayinlerle yönetim oluşturmak yanlış” şeklinde konuştu.

Organize Sanayi bölgesi yönetimindeki

sanayiciler seçimle belirlensin

Organize Sanayi bölgesi yönetiminin seçimle belirlenmesinden yana olduğunu söyleyenlerden bir sanayici imza atanlar arasında olduğunu belirtti. Sanayici, Organize Sanayi bölgesindeki yedi kişilik sanayicinin seçimle belirlenmesinin daha doğru olacağını ifade etti.

Birlik ve beraberliğimizi çomak sokmak istiyorlar

Latif Hazır, İmza toplayanlar arasında olmadığını, ancak seçim yapılmasını istediğini belirtirken, ben kanun neyse ona uyumasını istiyorum. Burada Gaziantep ticaret odası ve Gaziantep Sanayi odasına niçin karşı çıkılıyor? Bunları kuranlar da yine sanayici değil mi başsızlık çok kötü. Aslında Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Sanayi Odası da burada bu görevi yerine getiriyor. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. Ama birileri buna çomak sokmak istiyor. Bunları boş verin. Bunlar hoş değil. Bugün organize Sanayi bölgesi yönetim dekiler sanayici değil mi, bunun neyine karşı çıkılıyor?” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *