ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Kent yönetiminde iş birliği yapılmalı”

“Kent yönetiminde iş birliği yapılmalı”
YAYINLAMA: 21 Eylül 2023 / 16.44
GÜNCELLEME: 21 Eylül 2023 / 16.47
Gaziantep Ticaret Odası'nın Nisan ayı meclis toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, sivil toplum örgütleri ile işbirliği yapmaya önem verdiklerini söyledi.

GTO Nisan ayı meclis toplantısı, Meclis Başkanı Mustafa Geylani başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, şehir yönetiminde belediye ile her konuda işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Toplantıda GTO yönetimi ile Güzelbey, Gaziantep’in tüm problemlerinin tartışılacağı bir Kent Konseyi kurulması konusunda işbirliği yapma kararı aldı.

Şehir yönetiminde işbirliği şart

GTO Başkanı Aslan, büyük bir metropol ve göç alan bir kent olan Gaziantep’in problemlerinin ilgili tüm kuruluşların yapacağı ortaklaşa çalışmalar sonucunda çözülebileceğini belirtti. Mehmet Aslan yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Günümüzde belediyeler sadece altyapı yapan kuruluşlar olarak kabul edilmektedir. Belediyenin çözmesi gereken üst yapı sorunları ve sosyal meselelere ancak toplumun tüm kesimlerinin bir araya gelerek işbirliği yapması ile çözüm bulunabilir. Gaziantep'teki tüm kuruluşların ve sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesi yöntemiyle projelerin üretilmesi, hem doğru çözüm yollarını hızla hayata geçirmeyi sağlayacak hem de bir sinerji yaratıp şehrimizin gelişimine katkı yapacaktır. Salt alt yapı sorunlarının çözülmesi konusunda değil, turizmin geliştirilmesi ve kültürel zenginliklerin korunmasında da işbirliği yapmamız gerekmektedir. Sayın Güzelbey, göreve başlayalı kısa bir süre olmasına rağmen bu konuda şimdiden önemli adımlar atmış, katılımcılık ve paylaşımcılık ilkelerini hayata geçirmiştir. Ortaklaşa projeler üretmemiz şehrimizi dünyaya daha iyi tanıtmak imkanını da geliştirecektir. Biz şehrimizin problemlerini çözme konusunda belediyemizin sonuna kadar arkasındayız. Her konuda işbirliği yapmaya hazırız.”

Belediyelerin sorumlulukları ağır

Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Geylani’de Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’in sorumluluklarının ağır olduğunu ifade ederek belediyelerin tarihi ve sosyal dokunun korunup gelecek nesillere aktarılması açısından da görevleri bulunduğunu kaydetti.

Yönetimde katılımcılığı sağlayacağız

Toplantıya GTO Meclis üyelerine hitaben bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, yönetimde katılımcılık ilkesine inandıklarını, bu konuda Gaziantep Ticaret Odası ile işbirliği yapmaya ayrıca önem verdiklerini vurguladı. Güzelbey daha sonra şöyle konuştu: “Şehrimizi daha iyi noktalara taşımak konusunda Gaziantep Ticaret Odasının görüşlerini almak, problemlerin çözüm yollarını tartışmak ve ortaklaşa projeler üretmek için yakın işbirliği yapacağız. Şehrimizin büyüyen sorunlarını ancak işbirliği yaparak çözebiliriz. Gaziantep'in tüm problemlerinin tartışılacağı ve yerel demokrasiyi hayata geçirecek bir Kent Konseyi oluşturmak için çalışmalara başladık. Bu konuda GTO ile yakın işbirliği yapacağız. Şehrimizin ulaşım problemleri için raylı sistem projesini hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Sosyal sıkıntıların halledilebilmesi için oluşturacağımız Gıda Bankası Projesinde de GTO  ile birlikte çalışacağız. Kent yönetiminde işbirliği yapmaya toplantılar yapmak suretiyle şimdiden başladık. İşbirliğini her konuda etkin bir şekilde sürdüreceğiz.”

Gaziantep Ticaret Odası meclis toplantısında daha sonra GTO meclis üyeleri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey Gaziantep’in problemleri hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *