ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kentin caddeleri issiz, güçsüz ve amaçsız insanlarla dolu

Kentin caddeleri issiz, güçsüz ve amaçsız insanlarla dolu
YAYINLAMA: 07 Şubat 2024 / 17.02
GÜNCELLEME: 07 Şubat 2024 / 17.02

Bomba imha ekipleri işini yaparken, diğer polisler yığınları korumak için çaba harcadı

 

Türkiye'nin en iyi tiyatrocularından biri olan Nejat Uygur ve ekibinin ücretsiz oyununu izlemeye gitmeyen yığınlar, bomba paniğini izlemek için polislere zor anlar yaşattı.

Cadde ve sokaklardan meydana gelen küçücük olaylar, kentte işsiz, güçsüz, amaçsız dolaşan ne kadar çok insan olduğunu en iyi şekilde gözler önüne seriyor. Dün adliye önündeki şüpheli paketin bomba imha ekipleri tarafından kontrolü sırasında işsiz güçsüz insanlar iki dakikada inanılmaz bir kalabalık oluşturdu. Kalabalık grup poşette bir şey olmadığının anlaşılması ve koruma bandının kaldırılması üzerine bu kez poşetin bulunduğu yere bakmak için neredeyse birbirini edecekti.

Bomba imha ekiplerinden

önce yerlerini aldılar

Sabah saatlerinde adliyenin önündeki otobüs durağında siyah bir poşetin durduğunu gören bir kişi ‘alo imdat 155’i arayarak bomba ihbarında bulundu. Güvenlik güçlerinin tedbir almak için geldiği anda meraklı kalabalık bomba imha ekiplerinden önce bölgeye yığılmaya başladı. Bomba ihbarını alan ve titizlikle tedbir alıp bomba imha görevlilerinin olay yerine gelmesini bekleyen polisler çevrede güvenliği sağladı. Güvenlik bantlarıyla bölgeyi koruma altına aldı ve geçişleri yasakladı. Polisin tüm uyarılarına rağmen birden yüzlercesi bir araya gelen meraklı kalabalık ısrarla yapılan uyarılara rağmen bölgeden ayrılmadı.

Seyirden vazgeçmediler

Polis, meraklıların güvenlik koridorunun içine girmesini engelledi. Ancak güvenlik koridoruna yapışacak kadar yakınlarında durmalarını bir türlü engelleyemedi. Caddenin iki tarafının trafiğe kapatılıp etrafta sıkı tedbirler alınmasıyla birlikte simetrik şekilde caddenin her iki ucuna biriken yüzlerce insan ünlü bir tiyatro oyunu seyredecek gibi heyecanlıydı. Polisin olası bir patlama durumunda en azından camların kırılıp sıçrama ihtimali olduğunu söyleyip defalarca uyarıda bulunmasına rağmen kalabalık bana mısın demedi. Anlamsız bakışlarla itiş kakış sürdürüp en öne geçmek için olanca mücadeleyi verdi. Polisler bir taraftan olay yerine sıkı güvenlik önlemleri altında gelen bomba imha ekiplerinin çalışmalarını izledi, diğer taraftan yığınların güvenlik koridorunu aşıp geçmemesi için mücadele etti.

Bu kez de çöpe dalmak için yarıştılar

15-20 dakikalık meraklı bekleyişin ardından bomba imha ekipleri otobüs durağında bulunan siyah poşetin bomba olmadığını anladı. Siyah poşetin içinde bir kısmı içilmiş meyve suyu kutuları bulunduğu anlaşıldı. Derin bir nefes alan görevliler, siyah poşeti otobüs durağının yanında bulunan çöp kutusuna attı. Ancak meraklı kalabalık buna rağmen daha bir heyecanla itişmeye ve öne geçmeye çalıştı. Görevliler tehlikenin atlatılması üzerine güvenlik koridorlarını çözüldüğünde yüzlerce kişi çöp kovasındaki siyah poşeti görebilmek için hücum etti.

Çöpe dalar da meyve suyunu içmez mi

Yüzlerce insan bir an önce çöp kutusunun başına gelişmek istediyse de elbette yaşı genç olanlar daha önce yetişip çöp kutusundan poşeti ve meyve suyu kutularını kaptı. Ancak meraklıların işi burada da bitmedi. Bu kadar bekleyip öne geçip çöpten meyve suyunu alınca içmemek olmazdı. Bu kez de artık meyve suyunu bir an önce içebilmek için yarış başladı ve yine yaşı diğerlerine göre genç olan kaptığı gibi götürdü meyve suyunu ağzına.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *