ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kentinizde çağ dışı görüntüler mevcut

Kentinizde çağ dışı görüntüler mevcut
YAYINLAMA: 16 Ekim 2023 / 17.35
GÜNCELLEME: 16 Ekim 2023 / 17.40
Kent Konseyi toplantısına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’in bir yönüyle modern ve çağdaş bir kent olduğunu, kentin bir bölümünün imar açısından çağ dışı görünüme sahip olduğunu belirtirken, “Çağ dışı görünüme sahip yerleri süratle halletmemiz lazım. Bu iki yönü birleştirmeliyiz ki her yönüyle modern bir Gaziantep olsun” dedi.

Büyükşehir’in 1 katrilyon 120 trilyon borcu var

Erdoğan, Türkiye’nin önünde daha kat edeceği çok uzun yollar ve üstesinden geleceği çok zor işler bulunduğunu belirtirken, “Ülkenin halini görüyoruz. Ülke ne hale gelmiş ve tabii atmamız gereken adımlar, yapacağımız büyük işleri var. Borçlarımız var. Bakın buradan, örnek verelim, Büyükşehir Belediyesi’nin 1 katrilyon 120 trilyon borcu var. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bu borcu kısa sürede ödemesi mümkün mü? Halk hizmet bekliyor, peki borçlar ne olacak? Yalnız Gaziantep Belediyesi değil, diğer belediyeler de farklı değil, İslahiye Belediyesi personeline 5 yıldır maaş ödemiyormuş, ayda 50 milyon gibi bir parayla geçiştirmeye çalışıyormuş. En son seçime giderken 200 milyon ödemiş” diye konuştu.

Yalakalık yapmayın sorgulayın

Kent Konseyine katılan sivil toplum örgütlerine, katılımcılığın özünde denetim ve sorgulama olduğunu hatırlatan Erdoğan, yanlışların çekinmeden söylenmesi gerektiğini, yalakalığın hizmet getirmeyeceğini söyledi.

Projeler rafta beklemesin

Erdoğan, “Teorideki proje ve planların uygulamaya geçirilmesinde kent konseyinin çok büyük faydaları olacaktır. Bu işin ciddiyetini ve önemini unutmayın. Dost beni bahçede görsün diye değil gerçekten bu halkın sizden hizmet beklediğini ve veballerini aldığınızı bilin. Projelerin uygulamaya geçilmesine büyük özen gösterin. Projeler lafta kaldığı sürece değer kazanmaz” diye konuştu.

Erdoğan, “Türkiye ne çektiyse bu anlayıştan, çok konuşup, çok proje üretip, ancak uygulamamaktan çekti. Proje bazında bekletilecek uygulamalara gerek yok. Biz yapılmış projeleri de değerlendirdik, kısmen uygulamaya başlamış projeleri uygulamaya koyduk” dedi.

Her taraftan yağ akan zihniyetlerle bir yere varılmaz

Kent Konseyinin kararlarda söz sahibi olmasının yanı sıra kaynak israfı konusunda da duyarlı olması gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, “Kent Konseyi, kaynak israfı var mı, yok mu, bunu ortaya koymalı. Katılımcı demokrasi diyorsak demokrasinin zaten ruhunda bu var. Gelen ağam giden paşam anlayışıyla seviyesiz, kalitesiz, her tarafından yağ akan zihniyetlerle bir yere varmak mümkün değil. Doğru neyse onu söyleyeceğiz siz de onu söyleyeceksiniz. Sonra doğruların söylenmesinin bedelini bu ülke bu millet ödüyor. Doğru neyse onu söyleyeceksiniz. Söyleyeceğiz ki biz de ona göre bir karar alalım” şeklinde açıklama yaptı.

İlk duran İslahiye oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak Ata ile 14:40’ta Gaziantep’e geldi. Başbakan Erdoğan’ı Gaziantep Havaalanında Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Tüzün ve öteki yetkililer ile çok sayıda partili karşıladı.

Erdoğan ile Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya da Gaziantep’e geldi.

Başbakan Erdoğan daha sonra Koç Holding iştiraklerinden Opet AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk’ün aileleri adına yaptıracakları 3 ilkokul ve diyaliz merkezi temel atma törenine katılmak üzere helikopterle İslahiye ilçesine hareket etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İslahiye’de 40 diyaliz hastasının bulunduğunu belirterek Gaziantep İslahiye Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Merkezinin yapımıyla bu hastaların çilesinin sona ereceğini ve tedavilerinin yapılacağını söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *