ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kentte zengin bir tarihi doku var

Kentte zengin bir tarihi doku var
YAYINLAMA: 04 Ocak 2022 / 13.57
GÜNCELLEME: 04 Ocak 2022 / 13.57
Vali Lütfullah Bilgin, kent merkezinde 60-70 kişilik sınıflarda ders yapılan okullar olduğuna dikkat çekerek, varlıklı insanları okul yaptırmaya davet etti.

Vali Lütfullah Bilgin, Hasan Süzer Etnografya Müzesi’ni gezdi. Müzenin arka kısmındaki boş bölümün de müzeye kazandırılmasını isteyen Bilgin, “Hasan Süzer, burayı da siz yapın bizim yapacak çok işimiz var, kaynaklarımız çok kısıtlı” diye konuştu.

Vali Bilgin, Hasan Süzer Etnografya Müzesi, Hasan Süzer Lisesi, Cennet Süzer ilköğretim okulu ve Ali Süzer İşitme Engelliler ilköğretim okulunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Bilgin, imkanı olan işadamlarını okul yaptırmaya davet ederken, kentte korunması gereken çok önemli ve zengin bir tarihi doku bulunduğunu vurguladı.

Vali Bilgin, Süzer ile müzeyi gezdi

Bey mahallesi’nde bulunan Hasan Süzer Etnografya Müzesine Hasan Süzer ile birlikte gezen Bilgin, eğitim ve kültüre katkılarından dolayı teşekkür etti. Süzer’in, müzenin arka tarafında kullanılmayan yine aynı bir binaya ait bölümü de restore edilerek müzeye katılmasını talep etti. Bilgin, “Bu şehirde çok zengin ve önemli bir tarihi doku var, onun için bunların korunması lazım. Yapılacak o kadar çok şey var ki. Bunları imkanları ölçüsünde yapma gayretinde olacağız. Ancak bunu da sizden ben talep ediyorum, siz restore ettirdim, sizin katkınız da bu iş olsun” dedi.

Kent merkezindeki

sınıflarda 70 kişi eğitim görüyor

Vali Bilgin, birçok eğitim kurumunun Gaziantepli hayırsever işadamları tarafından ve devlet vatandaş işbirliği ile yapılarak milli eğitime kazandırılmasını sevindirici olduğunu belirterek, “Geleceğin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi ortamlarda ve şartlarda eğitim ve öğretim görebilmeleri için okul ve derslik sayısının artırılması önemlidir. Şu anda kent merkezindeki okullarda ortalama 60-70 kişilik sınıflarda ders görülüyor. Bu durum, eğitimin kalitesini olumsuz yönde etkiliyor” dedi.

İmkanı olanlar okul yapsın

Eğitim yatırımları için ayrılan kaynakların en akılcı ve en gerçekçi biçimde değerlendirilerek kullanılacağını ifade eden Bilgin, bütçe imkanları ile ihtiyaç duyulan derslik ve okul yapımını gerçekleştirmenin mümkün olmadığını, imkanı olan hayırseverleri imkanları ölçüsünde okulu yaptırımına katkıda bulunmaya davet ettiğini bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *