ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kilis yolu sayfiye yeri oldu

Kilis yolu sayfiye yeri oldu
YAYINLAMA: 01 Şubat 2024 / 18.13
GÜNCELLEME: 01 Şubat 2024 / 18.15

Burası 1580 dolarlık bir kente benzemiyor!..

Kilis yolu üzerinde kurulan birbirinden güzel ve pahalı villalarla, modern siteler bölgeyi sayfiye yeri görüntüsüne büründürdü. Son birkaç yılda bölgeye aşırı bir talep olduğu, yapılan villa ve sitelerin talebi daha da körüklediği belirtilirken, bölgede 170 metrekareden 450 metrekareye kadar varan lüks konutların 35-75 bin dolardan alıcı bulduğu ifade edildi.

Sanki Avrupa şehri gibi

Son derece modern ve şık villaların ve 50-200 üyeli sitelerin yer aldığı Kilis yolu, görenleri şaşkına çeviriyor. Bölgede yalnızca Uğur İnşaat’ın yaptırdığı 68, 88 ve 134 üyeli üç ayrı sitede, sosyal tesisler ile kadınlar ve erkekler için özel yüzme havuzları yer alıyor. Konutların 170 metrekareden başlayıp, 450 metrekareye kadar ulaştığı sitelerin hafta sonları tamamen dolduğu bildirildi.

Konutları görenler, yakınlarda deniz olup olmadığını soruyor

Gazianteplilerin Kilis yolu üzerindeki sitelere büyük ilgi gösterdiğini belirten site yetkilileri, “Şehirde bulunanlar hafta sonu çoluğunu çocuğunu toplayıp buraya geliyor. Ortam sessiz, güzel ve sosyal tesisler insanlara dinlenme imkanı sağlıyor. Bölge son üç senede çok değişti ve gelişti. Görenler şaşkına dönüyor. İlk kez bölgeye gelip, siteleri görenler acaba birkaç yüz metre ileride deniz mi var diye şüpheye düşecek derecede şaşırıyor” diye konuşuyor.

Kış aylarında bile oturanlar var

Sitelerde yer alan konutların son derece lüks yapıldığı, her konutun kendi kat kaloriferinin bulunduğu ve bazı emeklilerin kışın bile sitelerde kaldığı ifade edildi.

“Sitelerin güvenliği sağlanıyor. Buradan ev alan insanların hemen tamamının arabası da var. Kış aylarında bile burada oturmayı tercih edenler var. Birkaç seneye kadar yol boyu tamamen konutlarla dolacak” şeklinde açıklamada bulundu.

1580 dolar gerçeğini yalanlar gibi

Özel villalara çok büyük paralar harcanarak her türlü konforun sağlandığına dikkat çekilirken, “Gaziantep 1580 dolarlık bir kent deniyor. Bu yoldaki villaları ve siteleri gören bir yabancı buna kesinlikle inanmaz. Çünkü buradaki lüks, piyasada çok paranın bulunduğunu ve döndüğünü gösteriyor. Ama bu paranın türü nedir, bilemeyiz” diye konuşan emlakçılar, bölgeye talebin giderek arttığını vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *