ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kilis’te üzüm çöplerinden gübre yapacak fabrika kuruluyor

Kilis’te üzüm çöplerinden gübre yapacak fabrika kuruluyor
YAYINLAMA: 30 Ocak 2022 / 16.44
GÜNCELLEME: 30 Ocak 2022 / 16.44
Kurulacak gübre fabrikasının çiftçinin gübre ihtiyacını karşılayacağı vurgulandı. Kilis belediyesi Kilis’teki pekmez imalathanelerinde işlenen üzümlerin çöplerinin gübreye dönüştürülmesini sağlayacak bir fabrikanın kurulması için teşebbüse geçti.

5 milyon TL’ye çıkaracağı ifade edilen gübre fabrikasının finansmanının karşılanması için İller Bankası’ndan yardım istendi.

Fizibilite raporları hazırlanarak İller Bankası’na sunulan gübre fabrikasının gerçekleşmesi halinde yılda 250 ton normal gübre imal edilecek. Bundan başka 150 ton da organik gübre üretimine sağlanacağı ifade ediliyor. Çevre çiftçilerinin gübre ihtiyacını karşılayabilecek gübre fabrikasında 600 işçi çalışacak.

Bilindiği gibi Kilis ilçesinin tarıma elverişli yeteri kadar arazisi bulunmadığından işsizlik büyük bir sorun. Kurulacak gübre fabrikası sayesinde 600 kişiye iş temin edilerek işsizliğin azda olsa önlenmesi sağlanmış olacak.

Gübre fabrikasının kurulması ile ilgili çalışmalar ve iller bankasıyla temaslar devam ediyor. Fabrikanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine İller Bankası’nın bu alana yatırım yapıp yapmamasına bağlı bulunuyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *