ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kimdir bu işadamı?

Kimdir bu işadamı?
YAYINLAMA: 21 Aralık 2021 / 15.08
GÜNCELLEME: 21 Aralık 2021 / 15.08
Gaziantep’te görev yapan polis memuru Mustafa Taşkın, takip edilen uyuşturucu kaçakçısına kaç mesajı bıraktıktan sonra Ankara’nın talimatı üzerine soluğu cezaevinde aldı. Vali Lütfullah Bilgin, olayı doğrularken, bunun Gaziantep için hoş olmadığını söyledi. Bu arada uyuşturucu kaçakçısı ünlü işadamının isminin açıklanmamasına, Gaziantepli işadamları “İş adamı eroin kaçakçısı olmaz” diye tepki gösterdi.

50 kg eroinle yok oldu

Emniyet müdürlüğü kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şube müdürlüğünde görev yapan Mustafa Taşkın adındaki polis memurunun, yurtdışına 50 kg eroin kaçırmak isteyen bir iş adamına kaç uyarısında bulunduktan sonra, “telefonunu kapat, kimseyi arama, benim numaramı da sil” diyerek şifreli bilgi aktardığı bildirildi.

Uyuşturucu şebekesine

iyi hizmet veriyordu

Narkotik polisinin takibinde olan, bu nedenle önceden telefonunu mahkeme kararıyla dinlemeye alınan işadamına bu mesaj geldikten sonra harekete geçen Ankara, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı‘ndan, polis memuru Mustafa Taşkın’ın yakalanmasını talep etti. Beş yıldır kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şube müdürlüğünde görevli Taşkın, yargılanmak üzere geçtiğimiz hafta perşembe günü tutuklandı. Gaziantepli iş adamının ise bu telefon mesajından sonra kayıplara karıştığı bildirildi.

Polis memuru cezaevinde

Sabah’ın sorularını yanıtlayan Vali lütfullah Bilgin, olayı doğrularken, uyuşturucu kaçakçısının kaçmasını sağlayan polis memurunun tutuklanıp cezaevine gönderildiğini belirterek, “Evet böyle bir konu var. Ancak savcılığa intikal etti ve şahıs tutuklandı. Yani olay adli bir konu. Bu nedenle açıklama yapmam doğru değil” diye konuşurken, Sanayide hızlı bir ilerleme kaydeden Gaziantep’te, bir iş adamının böyle bir olaya karışması hoş bir durum değil” dedi.

İşadamı eroin kaçakçısı olamaz

Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ömer Çelik, olayda Gaziantep isminin kullanılmasının ve işadamı denen kişinin isminin açıklanmamasının hoş olmadığını belirterek, “Söz konusu iş adamının kim olduğunu, gerçekten de iş adamı mı değil mi, bilmiyoruz. Ama Gaziantepli işadamı diye duyurulması doğru değil. İş adamı eroin kaçakçısı olamaz. Bu işi yapanlar iş adamı olamaz. İş adamı vergi kaçırabilir, Vergisini eksik ödeyebilir, ama eroin kaçakçısı olamaz. Ben buna katılmıyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *