ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kiosklar turizme hizmet edecek

Kiosklar turizme hizmet edecek
YAYINLAMA: 04 Ocak 2022 / 13.57
GÜNCELLEME: 04 Ocak 2022 / 13.57
Bölgesel Enformasyon Sistemleri Projesi kapsamında yer alan ve içerisinde tarihi ve turistik yerlerle otel ve eğlence merkezlerine ait tüm bilgilerin yer aldığı kiosklardan biri de Gaziantep Müzesi‘ne konuldu.

Turizm Müdürü Mehmet Doğan, Turizm Bakanlığı tarafından satın alınan kiosk cihazının birinin Gaziantep’e verildiğini belirterek, bunu turistlerin en fazla uğrak yeri olan müze binası girişine kurduklarını açıkladı. Kullanıcılar bu sistemle bölgeleri, tesisleri gezebilecek ve seçtikleri işletmeleri rezervasyon yapabilecekler. Doğan, “Sistem, 23’ü yurtdışı tanıtma ataşelikleri ve müşavirliklerinde, 27’si yurtiçi noktalarında kullanılmak üzere 50 adet alındı” dedi.

Kioskların kullanımı için teknik bir bilgiye gerek olmadığını belirten Doğan, kullanıcının kioskun karşısına geçtiğinde, ekranda ilgisini çeken resim, görüntü veya bilgi ekranına dokunarak ulaşabileceğini söyledi.

Doğan, “Kiosklardaki bilgiler Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca ve Rusça olmak üzere altı dilde hazırlandı. Kiosklardan konaklama tesisleri, seyahat acenteleri, cafe barlar, restoranlar, kayak merkezleri, golf kulüpleri, taşımacılık şirketleri, dalış merkezleri, Yatçılık şirketleri gibi turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin iletişim bilgilerini ulaşmak mümkündür. Sistemde henüz yer almayan ve yer almak isteyen işletmeler kiosklardan veya internet üzerinden sisteme ücretsiz olarak kayıt olabilir, kendi bilgilerini sisteme gönderebilirler. Yapılan kontrolden sonra girilen kayıtlar çok kısa bir süre içerisinde sistemde yer almaya başlamış olur” dedi.

Kiosklar sürekli güncelleştiriliyor

Kioskların sürekli olarak ana kumanda merkezinin gözetimi ve 24 saat müdahalesi altında olduğunu, kiosklarda sürekli zenginleştirilen ve güncellenen içerikle değişen taleplere yanıt verildigini, bu noktada, projenin verimini artırmak, kiosklardan sunulan içerik bilgisinin işletme sahiplerince de desteklenebileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *