ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kıraathane müşterisi artık parklara kaydı

Kıraathane müşterisi artık parklara kaydı
YAYINLAMA: 31 Aralık 2021 / 14.18
GÜNCELLEME: 31 Aralık 2021 / 14.18
Kriz nedeniyle son bir yıl içerisinde 135 kağıthanenin kapandığı, işsizlik nedeniyle vatandaşların dinlenme ve zaman geçirme yeri olarak parkları tercih ettiği vurgulandı.

Kahveciler Odası Başkanı Faik Karaoğlu, sektörde %80 iş kaybının olduğunu belirterek, “Krizden kahveciler de olumsuz etkilendi” dedi.

250 bin lira çay parasını veremeyecek olan var

Kayıtlı 1200 civarında üyeleri bulunduğunu söyleyen Karaoğlu, kriz dolayısıyla geçen yıl 110 bu yılın ilk üç ayı içerisinde de 25 civarda esnafın mesleğini terk ettiğini açıkladı. Çay satışında büyük bir azalma olduğunu belirten Karaoğlu, “Eskiden insanlar dinlenme, arkadaşı ile sohbet etme, buluşma yeri olarak kıraathaneyi tercih eder, boş zamanı burada geçirdi. Şimdiyse insanlar parkları veya iş yerini tercih ediyor veya evde oturuyor. Yani 250 bin lira çay parasını veremeyecek durumda olan insanlarımız var. Devam eden kriz nedeniyle kıraathanelerde çay satışlarında yüzde 80 azalma oldu. Esnaf çay satamıyor, kıraathaneler boş gelen giden yok” diye açıklamada bulundu.

500 üyenin Odaya ait borcu var

Üyelerin yaklaşık 500’ünün aidat borcu bulunduğunu kaydeden Karaoğlu, “50 milyar civarında aidat alacağımız var. Fakat iş olmadığı için esnaf aidatını ödeyemiyor. Bu rakam yıllardır birikiyor. İcra yolu ile tahsile gitmek hoş olmuyor. Üstelik esnafın neyi var ki alalım? Aidat borcu olanlar, bu parayı getirip ödemeli, bizim bu konuda bir işlem yapmamız doğru olmaz” dedi.

11 aydır zam yapılmıyor

Çay ve kahve üreticilerine 11 aydan bu yana zam yapamadıklarını, aslında altı ayda bir zam yapmaları gerektiğini söyleyen Karaoğlu, zam yapılması durumunda hiç kimsenin kahvehaneye gelmeyeceğini, bu nedenle mevcut krizi de dikkate alarak zam yapmayı düşünmediklerini sözlerine ekledi. “Kriz kahvehane esnafını fena vurdu. Eskiden dolu olan kıraathaneler, müşterilerini kaybetmenin sıkıntısını yaşıyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *