ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kırmızı biber üreticisinin sıkıntısı devam ediyor

Kırmızı biber üreticisinin sıkıntısı devam ediyor
YAYINLAMA: 28 Şubat 2024 / 15.38
GÜNCELLEME: 28 Şubat 2024 / 15.38

İslahiye Ziraat Odası Başkanı Bekir Yıldırım, kırmızı biber üreticisinin alfatoksin nedeniyle ürününü değer fiyatından satmadığını söyledi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki çiftçilerin yüzde 70’inin kırmızı biber üreticiliği ile geçimini sağladığına dikkati çekerek, “Çiftçiyi mağdur eden bu soruna artık bir çözüm bulunsun istiyoruz” dedi.

Kırmızı biberde alfatoksin oluşumunun ürünün işlenmesi ve işlenen ürünün saklanması sırasında gerçekleştiğini savunan Yıldırım şunları anlattı: “Alfatoksin sorununun ortaya çıkmasında bir pay sahibi olmamakla birlikte sorundan en fazla biz olumsuz etkileniyoruz. Türkiye kırmızı biber ihraç edemiyor, ihracat olmayınca bizim ürünümüz para etmiyor, piyasada çiftçiye ödenen fiyatın yarısına mamul kırmızı biber satılmasının sırrı nedir? Bu işin sırrı hileli üretimdir. Alfatoksinin yapılan hileli üretim nedeniyle oluşmadığını kim kanıtlayabilir. Ama bu konuda çiftçiler günah keçisi görülüyor bunu kabullenemeyiz”

Yıldırım, alfatoksin sorununun sorumlularının sağlıklı üretim yapmayanlar ve denetim görevini ihmal edenler olduğunu vurgulayarak sorundan en fazla etkilenen kesim olan çiftçilerin sorununun çözümüne en büyük desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *