ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kırsal Kalkınma Projesi tanıtıldı

Kırsal Kalkınma Projesi tanıtıldı
YAYINLAMA: 22 Kasım 2023 / 16.05
GÜNCELLEME: 22 Kasım 2023 / 16.05

Yaşam kalitesini yükseltmezsek göçü asla ödeyemeyiz

Köyden kente göçün halen devam ettiğini belirten Vali Lütfullah Bilgin, göçün en büyük nedeninin ekonomik sıkıntılardan kaynaklandığını, köydeki insanların yaşam standardının yükseltilmesi ve ekonomik kaygılarının azaltılması durumunda göçün önlenebileceğini kaydetti.

Ekonomi düzelmezse göç kaçınılmazdır

GAP İdaresi Başkanlığınca GTO’da düzenlenen AB tarafından da desteklenen Kırsal Kalkınma Projesinin tanıtım toplantısında konuşan Bilgin, Kırsal Kalkınma Projesinin kırsal alanlarda yaşayan insanların ekonomik olarak kalkınmasına katkı sağlayacağını ve kentlere göçü önleyeceğini söyledi. Bilgin, AB tarafından desteklenen projenin bölgede özellikle kırsal kesimde yaşayanların ekonomik kalkınmasının sağlanması açısından hayati önem taşıdığını ifade etti.

Kırsal Kalkınma Projesi hayati önem taşıyor

Kırsal Kalkınma Projesinin ekonomik kalkınma yanında sosyal boyutlarının da bulunduğunu, bu nedenle söz konusu projenin hayati önem taşıdığını belirten Bilgin, “GAP bölgesel kalkınma programı kapsamında yürütülen ve AB tarafından da desteklenen Kırsal Kalkınma Projesi bölge ve Gaziantep ekonomisi açısından hayati önem taşıyor” dedi.

Yaşam standardının yükselmesi göçü önler

“Özellikle kırsal alanlarda çok gelişmiş gibi görünen yerlerde bile birçok problemlerimiz var” diyen Bilgin, “Halen köylerden kentlere ciddi bir göç yaşanıyor. Köy nüfusumuz azalıyor. Köy nüfusunun azalmasının nedenlerinden ne yazık ki bir tanesi yaşam şartlarının istenilen düzeyde olmamasıdır. Hayati anlamda kırsal alanda yaşayan insanlarımıza gelir kaynağı sağlarsak, yeni projelerle yeni üretim tesisleri, yeni kazanç çeşitleri elde edilecek ve yaşam standardı yükselen insan göç etmek zorunda kalmayacaktır” diye konuştu.

Proje üretiminde diğer illerin gerisinde kalmayın

Bilgin, olabildiğince hızlı ve çok proje üretilmesi ve kentimize katkı sunulması gerektiğini belirtirken, “Olabildiğince hızlı her konuda daha çok proje daha çok talep bekliyoruz. Bizim illerimizde hazırlanan projeler, herhalde diğer illerden daha az olmayacaktır diye düşünüyorum” şeklinde ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *