ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kıyasıya promosyon

Kıyasıya promosyon
YAYINLAMA: 14 Şubat 2022 / 14.29
GÜNCELLEME: 14 Şubat 2022 / 14.29
Kent merkezi akaryakıt istasyonu doldu

Sayıları her geçen gün artan akaryakıt istasyonları satış yapabilmek için kıyasıya promosyona başladı. Hemen her yakıt istasyonu otomobil yıkama makinesi kurarak, kendisinden benzin alan araçları ücretsiz yıkarken, bazı benzin istasyonları da kupon ve puan karşılığı inanılmaz hediyeler dağıtılıyor.

Kent merkezinde 59

akaryakıt istasyonu var

Son zamanlarda sayıları artan akaryakıt ve LPG istasyonları için bir sınırlama getirilmemesi ve gelişigüzel her yere istasyonu açma ruhsatı verilmesinin tehlike yarattığına dikkat çekildi. Yasa ve yönetmelikler gözardı edilerek açılan istasyonların mahalle aralarına kadar girmesine tehdit oluşturduğu ifade edildi. Kent merkezinde 59 akaryakıt istasyonu bulunurken, bunlardan otuzunda LPG satıldığı belirlendi. Kent merkezinden sonra en fazla akaryakıt istasyonu bulunan ilçeleriniz ve nurda ürün sattı açıkladı. Bu arada standarda aykırı olduğu belirlenen iki istasyona 9 milyar TL ceza kesildi.

İstasyon sayısı çok fazla

Akaryakıt Bayileri Derneği yetkilileri, şehir merkezinde akaryakıt istasyonu sayısının çok fazla olduğunu belirterek, yasa ve yönetmeliklere uyumadığını, bunun da sıkıntılara yol açtığını söyledi. Bir yandan mevcut istasyonlardaki satışlar büyük bir düşerken, diğer yandan yeni istasyon açılmasına anlam veremediklerini vurgulayan Koçer, yetkililerin buna müdahale etmesini istedi.

Promosyonda satış yapıyor

Akaryakıt istasyonlarında satışların azalması ile birlikte çoğu istasyonun ferdi olarak ve bayisi olduğu şirket kanalıyla promosyon düzenlediğini hatırlatan yetkililer, “Satış yok, istasyonlar çok düşük kapasiteyle çalışıyor. Bu durumda ayakta kalabilen binmek için bazı istasyon sahipleri firma olarak kendileri bir takım promosyonlar vererek satışını arttırma çabasında. Ama bunun karı %5, nasıl ferdi olarak promosyon yapılıyor anlamıyorum diye konuştu.

Koçer, bazen bayiler, istasyonları ile müşterek promosyon yaparak müşteri çekme çabasında. Bu durumda promosyon yapanlar satış yapıyor ama yapamayanların satışı düşük. Promosyon çeşit ise sınırsız” diye konuştu.

İki istasyona ceza verildi

Sanayi ve Ticaret il müdürlüğü yetkililerden alınan bilgiye göre, son bir ay içerisinde yapılan denetimler sırasında havaalanı yolu üzeri ile Nizip yolu üzerinde iki akaryakıt istasyonunu sattığı akaryakıt standarda uymadığı için toplam 9 milyar TL para cezası kesildi.

En çoğu Şehitkamil bölgesinde

Gaziantep merkezinde faaliyet gösteren 59 akaryakıt istasyonunun yarıdan fazlasının Şehitkamil bölgesinde olduğuna dikkat çekilirken, bunların otuzunda aynı zamanda LPG oto gazı satıldığı belirtildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *