ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kız çocuklarını okutalım

Kız çocuklarını okutalım
YAYINLAMA: 18 Aralık 2022 / 17.09
GÜNCELLEME: 18 Aralık 2022 / 17.09
Yeni eğitim öğretim yılına derslik sıkıntısı ve öğretmen sıkıntısı başta olmak üzere gelenekselleşmiş sorunlarla girildiği belirtilirken, ülke genelinde 90.000 öğretmen, 100.000’de dersliğe ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Mevcut okulların çoğunda fiziki şartların yerinde olmadığını, eğitim öğretim yuvaları okulların çağdışı görünümde olduğunu belirten Türkiye Eğitim Sen Gaziantep Şube başkanı Mustafa Kızıklı, “21. yüzyıl Türkiye’sine yakışmayan görüntülere artık son verilmelidir” dedi.

İlköğretim kitaplarının ücretsiz dağıtılması olumlu bir gelişme

İlköğretim kitaplarının ücretsiz dağıtılmasının olumlu bir gelişme olduğunu belirten Kızıklı, “Anayasa’ca ilköğretimin parasız olduğu ifade edilmektedir. Bu nedenle ilköğretim öğrencilerine ders kitaplarının ücretsiz dağıtılması olumlu bir gelişmedir. Ancak milli eğitim bakanlığı ders kitaplarının hazırlanmasını, basımını ve dağıtımını ihale usulüyle değil, bizzat kendisi yapmalıydı” şeklinde konuştu.

Çağdaş Türkiye yakışmayan görüntüler son bulmalı

“Kız çocuklarının okutulması halen eğitim sistemimizde kanayan bir yaradır” diyen Kızıklı, “UNICEF’in verilerine göre Türkiye’de her sekiz kız çocuğundan biri okumamaktadır. Bu durum AB’yi örnek alan Türkiye’ye hiç yakışmamaktadır. Bu nedenle Türk Eğitim Sen, milli eğitim Bakanlığının başlattığı kız çocuklarını okutalım kampanyasına destek vermektedir” şeklinde açıklama yaptı.

Kızıklı, sekiz yıllık zorunlu eğitim ile hedeflenenlerin gerçekleşmediğine dikkat çekerken, bu yılda öğrencilerin 70-80 kişilik sınıflarda eğitim öğretim göreceğini söyledi. “30 kişilik sınıf hedefi sadece hayal olarak kalmıştır” diyen Kızıklı, “Öğrenciler bu yıl yine 70-80 kişilik sınıflarda ders işleyecek. AB’ye girmeyi hedefleyen Türkiye’nin, bu iç karartıcı tabloyu en kısa zamanda değiştirmesi gerekmektedir. Çünkü AB üyesi ülkelerde sınıf mevcudu 30 kişiyi geçmemektedir. Sadece ilköğretimde ülke çapında 100.000 dersliğe ihtiyaç vardır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *