ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kız öğrencilere fırsat verilmeli

Kız öğrencilere fırsat verilmeli
YAYINLAMA: 09 Ekim 2023 / 13.29
GÜNCELLEME: 09 Ekim 2023 / 13.30
Son yıllarda, 8 yıllık zorunlu eğitime rağmen kız çocuklarını beşinci sınıftan itibaren okula göndermemekte direnen ailelere seslenen Derya Karnas, gösterdiği başarı ile veriler için güzel bir örnek oluşturdu.

İlköğretimini Elbistan Anadolu lisesinde tamamlayan ve fen lisesi sınavlarındaki başarılarından dolayı Özel Mutafoğlu Lisesi’ne burslu olarak kayıt yaptıran lise üçüncü sınıf öğrencisi Derya Karnas TÜBİTAK Olimpiyat Milli Takımına girme mücadelesi veriyor.

Başarı takım işidir

Çocukluğumdan beri düzenli ve disiplinli olarak ders çalıştığını, çalışmanın beraberinde başarıyı getirdiğini, planlı ve disiplinden taviz vermediğini belirten Karnas, “Başarı, bir takım işidir. Disiplinli ve planlı çalışmanın yanı sıra okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizle oluşturduğumuz takımla başarıyı yakaladık ve başarıyı birlikte kazandık. Bu başarıyı devam ettirerek iyi bir derece ile dönmek istiyorum” dedi.

Kız çocuklarının okutulmasının önündeki engelleri kıracağız

Eğitimin insan ve toplum için son derece önemli bir unsur olduğunu, özellikle Güneydoğu ve Doğu’da eğitimin yıllardır ihmal edildiğini, kendilerinin bu anlamda bir boşluğu doldurmada katkı sunduklarını belirten Özel Güney Öğretim A.Ş. Genel Müdürü Hasan Yaşar da, “Gaziantep’in eğitimine verdiğimiz destekle kız çocuklarının okutulması yönünde zincirleri kıracağız. Bu çocukların hedefinde bilim var” dedi.

Kazanacağına inanıyoruz

Özel Mutafoğlu Lisesi Müdürü Ali Saray ise lise son sınıf öğrencisi Derya Karnas’ın 11. Bilim Olimpiyatlarında Kimya dalında, 30 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde yapılan 4.aşama sınavını da kazanarak TÜBİTAK Olimpiyat Milli Takımı’na seçildiğine inandığını söyledi.

Karnas’ın, 18-27 Temmuz tarihleri arasında, Almanya’nın Kiel kentinde yapılacak uluslararası organizasyonda Türkiye’yi temsil edeceğini belirten Saray, TÜBİTAK’ın düzenlediği olimpiyat ve proje yarışmalarına öğrenci yetiştirdiklerini ve alınan başarılı sonuçların kendilerini umutlandırdığını ifade etti. Saray, “Bundan önceki sınavda Türkiye birincisi olup altın madalya alan Derya Karnas'ın, uluslararası olimpiyat sınavında da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine olan inancımız tamdır” şeklinde açıklama yaptı

Karnas, ÖSS’de derece için yetiştiriliyor

Saray, okullarındaki öğrencilerin yaklaşık yüze 30’unun burslu olduğuna dikkat çekerken, özellikle Karnas gibi zeki ve disiplinli öğrencileri özel olarak derece için hazırladıklarını, Karnas’tan ÖSS sayısal bölümünde derece beklediklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *